Ministerul Educatiei, suspectat ca vrea sa cumpere stiri si reportaje in presa

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 15:27
2099 citiri
Ministerul Educatiei, suspectat ca vrea sa cumpere stiri si reportaje in presa

Dupa ce doua ministere conduse de democrat-liberali si unul condus de un social-democrat au fost anchetate pentru modul in care au cheltuit banii publici, a venit momentul ca numarul sa devina egal.

Astfel, Ministerul Educatiei este suspectat ca ar dori sa cumpere stiri si reportaje in presa, dupa ce o depesa venind din partea unei unitati subordonate ministerului si primita de mai multe redactii cere oferte de pret in acest sens, informeaza Realitatea Fm.

Contactata de postul de radio citat, ministrul Ecaterina Andronescu spune insa ca nu stie nimic despre acest subiect, dar ca nu are legatura cu siguranta cu ea.

"Nu stiu nimic! Nimic nu s-a facut cu aprobarea mea sau sa-mi fi cerut cineva aprobarea. Toate proiectele din fonduri structurale au o componenta de promovare. Insa promovarea asta n-are legatura cu ministerul si in niciun caz cu mine", a declarat Andronescu.

Lamurirea pare sa fi venit, insa, de la directorul unitatii pentru Finantarea Invatamantului Superior, Adrian Curaj, care sustine ca e vorba de o afacere strict legala.

Astfel, ar fi cinci proiecte strategice destinate sistemului de invatamant superior romanesc, finantate intr-adevar prin fonduri structurale europene si care trebuie facute cunoscute.

"In interiorul proiectelor din fonduri structurale exista obligatia de a fi facute cunoscute. Evident ca noi le facem cunoscute prin paginile web, dar este important pentru noi, pe articole scrise de noi, sa le putem publica in diverse publicatii care au un tiraj suficient pentru a ajunge la publicul larg", a spus Curaj la Realitatea Fm.

A.S.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...
Comentarii
opus9
rank 5
Este remarcabil faptul ca Emil Boc nu a cules castanele fierbinti din foc cu mana ministrului educatiei !