Miron Cozma: La Chisinau s-a folosit acelasi scenariu ca la mineriade

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 19:45
2451 citiri
Miron Cozma: La Chisinau s-a folosit acelasi scenariu ca la mineriade
Foto: Arhiva

Miron Cozma sustine ca la Chisinau s-a folosit acelasi scenariu diversionist din partea serviciilor secrete de sorginte kaghebista ca si in cazul mineriadelor din Romania anilor '90.

Cozma afirma, in cadrul unei declaratii pentru Q Magazine, ca tineretul care a protestat in strada a fost infiltrat, discret, de profesionisti ai serviciilor care au generat incidente de proportii.

"E vorba de niste miscari de care domnul general maior Voronin nu e strain. Acolo au fost diversiuni create pentru a compromite o miscare sociala, venita nu atat de mult din partea opozitiei, si subliniez acest lucru, cat din partea tineretului, a studentilor. Ceea ce s-a intamplat si se intampla in Moldova e, in primul rand, o reactie a tineretului impotriva politicii comuniste a lui Voronin", a declarat fostul lider al minerilor.

Cozma sustine ca e total exclus ca tinerii de pe strada sa fie autorii violentelor soldate cu devastari si incendieri ale cladirilor oficiale moldovenesti, cu pagube de milioane de dolari, cu morti si raniti: "Am un mare respect pentru mintea tinerei generatii de azi, dar ma indoiesc ca reprezentantii ei ar fi capabili sa puna la punct dispozitive incendiare si sa foloseasca cocktailuri Molotov - care, culmea ironiei, sunt o inventie ruseasca! Cred, repet, ca a fost o diversiune organizata de Voronin, prin oamenii sai, prin serviciile secrete. Studentii nu pot fi suspectati ca fac cocktailuri Molotov la fel cum nu au facut nici minerii, in anii 90, asa cum au fost acuzati".

Miron Cozma arata cu degetul spre Petre Roman

Cozma sustine ca cei care au aruncat cu cocktailuri Molotov in 1990 au fost de fapt oameni aflati sub comanda unui apropiat al fostului premier Petre Roman.

"In 1990, cu asta s-au ocupat, de fapt, oamenii de la armata, condusi de colonelul Kuki Borislavski, cumnatul premierului Petre Roman, oameni imbracati in uniforme de la IMGB ca sa para muncitori. Civilii nu sunt capabili sa organizeze asemenea atacuri, sa se lupte corp la corp... e nevoie de pregatire militara", sustine Cozma.

Mai mult, el remarca faptul ca si la Chisinau, din ceea ce s-a vazut pe televizoare, "agresorii cei mai inraiti erau lasati in pace, in mod suspect, de catre cei care se ocupau cu paza obiectivelor, exact cum s-a intamplat si la mineriade. Imi aduc aminte ca, in 1991, lunetisti postati in locuri strategice au tras cu gloante de 7,62 mm in minerii mei, au ranit grav vreo 46 de oameni, tragand mai jos de bazin, pentru a-i incita si mai tare pe ceilalti si au facut victime... asa au murit, Dumnezeu sa-i odihneasca, si studentii aceia, Frumusanu si Crainiceanu".

In schimb, el afirma ca la Chisinau nu s-a folosit asemenea armament, pentru ca cei dinauntru nu voiau sa riste sa ii loveasca exact pe oamenii lor infiltrati intre cei de afara, care atacau cladirile statului.

"S-a tras cu gloante oarbe si de cauciuc, credeti-ma ca am experienta suficienta ca sa spun asta, s-a vrut doar sa se faca zgomot si panica, fara a exista raniti. Au aceeasi pregatire kaghebista, si diversionistii de la Chisinau si cei de acum 19 ani, de la Bucuresti, iar eu o cunosc foarte bine", a mai declarat Miron Cozma pentru sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Miron Cozma Chisinau, #Chisinau mineriade scenariu , #ancheta