Mitrea, tradat de Sechelariu

Marti, 10 Martie 2009, ora 11:26
3494 citiri
Mitrea, tradat de Sechelariu

Miron Mitrea a incercat sa scape de acuzatia de luare de mita cu ajutorul subordonatului sau Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Acesta a depus insa marturie impotriva lui Mitrea.

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este acuzat ca a primit mita de la Irina Jianu, pentru a o numi la conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii. Mita a constat in lucrari de renovare si extindere a casei mamei sale din Baneasa, executate de firmele controlate de aceasta si de fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, relateaza Cotidianul.

Miron Mitrea a declarat ca i-ar fi platit lucrarile lui Sergiu Sechelariu, care se retrasese din firmele Conimpuls si Vertcon, controlate in continuare de Jianu.

Sechelariu a demontat insa in fata procurorilor apararea lui Mitrea. Conform declaratiilor martorei Cristina Popa, administrator la cele doua firme, Irina Jianu a varsat in casierie bani cash din fonduri proprii, dar ca fiind primiti de la mama fostului ministru, Viorica Mitrea. Mitrea sustine insa ca platile au fost facute catre Sechelariu.

Sechelariu dezminte

Sechelariu l-a contrazis insa in declaratia sa data la DNA. "Nu am purtat discutii cu Miron Mitrea despre pretul lucrarii, nu am primit bani de la acesta pentru a ma ocupa si obtine autorizatiile de constructie necesare", a declarat Sechelariu.

"Nu inteleg de ce Miron Mitrea sustine ca m-as fi ocupat eu de constructie, de obtinerea autorizatiei sau de plata taxelor aferente. De asemenea, nu este adevarat ca Miron Mitrea sa-mi fi dat direct sau prin intermediar vreo suma de bani cu titlu de pret partial al lucrarii pentru a o achita firmelor care i-au edificat imobilul", a declarat el.

5 miliarde de lei vechi

Mai mult, acesta a inceput demersuri, dupa 2005, cand a revenit la conducerea firmelor, nemaifiind secretar de stat, pentru recuperarea facturilor neplatite de Mitrea, in valoare de peste 5 miliarde de lei vechi.

Jianu a fost avansata in functia de sefa a ISC la doar cateva zile dupa terminarea lucrarilor.

"La sfarsitul lunii septembrie 2001, invinuitul Miron Tudor Mitrea si sotia sa s-au instalat in incaperile situate la etajul imobilului ce fusesera finisate", se arata intr-un rechizitoriu DNA.

"In aceeasi perioada, invinuitul Miron Tudor Mitrea, respectandu-si promisiunile facute invinuitei Irina Paula Jianu, a dispus numirea acesteia in functia de inspector general de stat in cadrul I.S.C. Mentiunea a fost operata in cartea de munca incepand cu 01 octombrie 2001", se mai mentioneaza in rechizitoriu.

Documente distruse si calculatoare vandute

Pentru a sterge urmele, Irina Jianu i-a ordonat Cristinei Popa sa distruga documentele contabile referitoare la aceste lucrari de constructie si, pentru ca se temea ca ar putea fi recuperate de pe hardurile computerelor folosite de firma, a cerut chiar sa fie vandute. DNA a recuperat tehnica de calcul si, pe aceasta cale, a refacut traseul mitei.

"In luna martie sau aprilie 2004, Irina Paula Jianu a venit la sediul firmei si mi-a transmis imperativ << sa dispara >> toate datele legate de lucrarile de constructie executate pentru beneficiarii Miron Mitrea si Adrian Nastase, respectiv obiectivul Zambaccian", a declarat Cristina Popa.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Doi angajați ai unui spital din Bacău, duși la arestare de procurorii DNA. Acuzațiile care li se aduc
Doi angajați ai unui spital din Bacău, duși la arestare de procurorii DNA. Acuzațiile care li se aduc
Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi duși la arestare într-un dosar în care sunt acuzați că i-au cerut unui om de afaceri o...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#Miron Mitrea, #Sergiu Sechelariu, #mita, #DNA, #Irina Jianu, #renovare si extinederea, #avansare, #ISC , #ancheta
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Daca relatarea de mai sus corespunde realitatii, cred ca dl. Mitrea - Manivela...
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
SE STRANGE LATUL......