Nastase, nostalgic dupa anii in care a fost "parasutat" in politica

Luni, 03 Martie 2008, ora 11:10
1772 citiri
Nastase, nostalgic dupa anii in care a fost "parasutat" in politica

Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, a marturisit, pe blog, ca este nostalgic dupa anii de inceput in ale politicii, sentiment declansat de lectura cartii "Tirania majoritatii", de Ion Ratiu, cuprinzand notele sale zilnice din perioada ianuarie - decembrie 1993.

"In 1993, fusesem "parasutat" in Parlament (de la Externe) si, trebuie sa recunosc, Ion Ratiu a fost unul din modelele mele - sub aspectul conduitei si respectului pentru viata parlamentara", scrie Nastase.

Cu toate ca, in prezent, sunt mult mai multi tineri in viata politica, "viata parlamentara era mai interesanta si mai intensa, mai "ceremonioasa", in acei ani", este de parere fostul prim-ministru.

El a povestit ca a regasit in paginile cartii lui Ion Ratiu zeci de referiri la evenimente pe care le-au trait impreuna si relatari uimitoare despre Corneliu Coposu sau despre alti lideri taranisti.

Nastase este surprins sa descopere relatarea unei opinii a lui Corneliu Coposu despre el: "Altfel, face declaratii total favorabile FDSN-ului (PDSR, acum) si mai ales lui Nastase personal. Il gaseste mare om politic, "de dimensiune mondiala"!?" (p. 171) .

Dar "sa nu credeti ca sunt doar laude in carte", mai scrie Nastase, prezentand si reversul medaliei.

Intr-o alta relatare, in legatura cu o dezbatere privitoare la abilitarea Guvernului de a da ordonante in timpul vacantei parlamentare (propunere cu care opozitia de atunci nu era de acord), Ratiu scrie: "Discutie interminabila. Nastase arogant, chiar brutal".

"Evident, eu conduceam sedinta Camerei!", se lauda Nastase.

Pe langa relatarea acestor amintiri, fostul premier a tinut sa precizeze programul sau de sambata: a tinut o prelegere despre democratie si populism la Institutul "Sincai" si a dansat pe muzica retro la nunta consilierei sale Anca Alexandrescu.

Duminica, Nastase si-a aratat si latura sensibila, pentru ca dupa ce s-a intors de la nunta, l-a pansat pe Ralph, maidanezul sau, care se ranise intr-un grilaj.

Nu in ultimul rand, el a tinut sa transmita un gand cald, de inceput de primavara, pentru colegele de blog.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#Nastase, #nostalgic, #cariera, #politica , #ancheta
Comentarii
F
farasul securistului
rank 1
opus9=Nelutu=garda de fier=Traian=Ionescu=Vasi=Pristanda=Profesorscarbit=Merkel=GeorgicaBoerica=dinpulime=fanel=Ioan din Chicago=Lidia_Lidia=Mariuna=Mariuca=oneshotinthehead=ion sa