Nati Meir, un escroc cu diploma care a facut inchisoare in Israel

Luni, 27 Iulie 2009, ora 17:50
4293 citiri
Nati Meir, un escroc cu diploma care a facut inchisoare in Israel
Foto: Ziua de Constanta

Desi candideaza la fotoliul de presedinte al Romaniei, Nati Meir se pare ca nu are un trecut nepatat.

Televiziunea israeliana Channel 10 a dezvaluit ca omul de afaceri nu e altceva decat "un escroc israelian, inculpat pentru escrocherii, fraude si impostura, care a facut inchisoare in Israel", care a inceput o viata noua in Romania.

Channel 10, insa, considera ca acest "antrenament" ii prinde bine lui Meir, el incadrandu-se perfect acum in peisajul politicii romanesti. "Un antrenament foarte bun, o scoala excelenta pentru confruntarea cu politica din Romania", comenteaza postul de televiziune, citat de Jurnalul National.

Victimele lui Nati Meir povestesc despre numeroasele sale "afaceri" prin care a lasat zeci de oameni fara bani. Cum ii era descoperita escrocheria, acesta se reprofila. Astfel, el a reusit sa obtina un contract cu o echipa de baschet desi nu stia nici sa bata mingea, a avut o firma care importa automobile, un magazin de electrocasnice si chiar si un birou de avocatura.

"Acest individ are un caracter deosebit. Pentru el, a insela lumea era o necesitate si a transformat escrocheria intr-o adevarata arta", a declarat Zeev Lieberman, un prieten din copilarie al lui Nati Meir.

"Mi-a spus: am facut o afacere buna semnand un contract de jucator cu echipa Maccabi-Holon. Dupa o saptamana l-am intrebat cum a decurs primul antrenament si mi-a spus ca s-a facut de ras si a fost dat afara", a mai spus Lieberman.

Alt locuitor din Afula, Aharon Engel, a fost pagubit de Nati Meir cu o suma evaluata acum la 400.000 de shekeli, aproximativ 50.000 de euro.

"A publicat in ziar o reclama a firmei sale Or Algalgalim' (Lumina pe roti), care importa masini pentru clienti individuali. A promis ca furnizeaza absolut orice automobil pe care il doream", a declarat Aharon Engel, care s-a lasat pacalit si a platit pentru un autoturism in speranta economisirii catorva mii de shekeli.

"O persoana ca Nati Meir nu trebuie sa se afle in libertate, ci in spatele gratiilor. Eu am pierdut relativ putini bani fata de alte persoane pe care le-a distrus. Invalizi fara picioare. Le-a luat toti banii", a adaugat pagubitul.

Dupa afacerea cu automobile, Nati Meir a deschis, tot la Afula, un magazin de produse electrocasnice, oamenii neprimindu-si niciodata frigiderele, televizoarele, masinile de spalat sau ceea ce comandasera si platisera.

Dupa ce a inchis si magazinul de electrocasnice de la Afula, Nati Meir a deschis un birou de avocatura in alt oras.

"Semna in calitate de avocat si sustinea ca este avocat. L-am cunoscut pe Nati Meir in aceasta calitate timp de 4 ani si, intr-o buna zi, am descoperit ca nu este adevarat", a declarat Zevulun Dadon, o alta victima a lui Nati Meir.

Potrivit anchetei Canalului 10, Nati Meir a fost judecat pentru escrocherie si condamnat la 30 de luni de inchisoare pe care le-a ispasit la penitenciarul Maasyahu.

Aspirantul la scaunul prezidential sustine insa ca este om cinstit, folosindu-se de o zicala cunoscuta printre detinuti.

"La Maasyahu exista o zicala cunoscuta de toti detinutii. Din nefericire am fost si acolo. Cine a baut din apa de la Maasyahu, se va intoarce intotdeauna in acest loc. Eu am dovedit ca se poate si altfel", a declarat Nati Meir intr-o convorbire telefonica din Romania cu Channel 10.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#nati meir, #escroc inchisoare Israel, #Channel 10, #Zeev Lieberman, #Aharon Engel , #ancheta