Nepotul regelui Mihai este gata sa fie monarhul Romaniei

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 08:03
12105 citiri
Nepotul regelui Mihai este gata sa fie monarhul Romaniei

Printul Nicolae, nepotul Majestatii Sale, regele Mihai I, este pregatit sa preia tronul si sa conduca Romania, daca i s-ar cere. Principele este al treilea in ordinea succesiunii dinastice si a acordat primul sau interviu unui ziar din Romania jurnalistilor de la Cotidianul.

"Daca tara, romanii ma vor chema, sunt pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sunt pregatit sa fac acest pas, chiar daca mi-e greu sa va spun care ar fi exact strategia ce ar trebui urmata. M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat mai puternic, care sa se bucure de mai multa incredere pe plan international".

Tanarul de 23 de ani, care nu vorbeste decat putin romaneste, a fost deja de peste 10 ori in tara noastra, desi traieste in Marea Britanie. Prima data a fost in 1992. Atunci, regele Mihai a iesit in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului.

Nu prea cred (zimbeste), dar invat. Momentan inteleg cam jumatate dintr-o conversatie mai simpla, dar nu merge chiar cum mi-as dori. Vreau insa sa invat ca sa ma pot implica in proiecte din Romania, e important pentru mine.

Printul a crescut in Marea Britanie, insa nu este un aristocrat tipic. Ii plac "sporturile in aer liber, am fost in cateva expeditii, cea mai interesanta fiind prima, in Africa, in 2003. E momentul in care pot sa spun ca a inceput de fapt cariera mea. De atunci sunt tot mai interesat de outdoor, de safari.

Am lucrat apoi pentru World Challenge, o companie care ii invata pe copii tot felul de activitati in aer liber, de la caiac, alpinism si rafting la catarare sau cum sa isi faca o tabara la munte. Dar am avut si alte indeletniciri: chelner, cursant la o scoala de bucatari, figurant la filmari sau angajat al lantului de magazine Tesco. Trebuia sa imi finantez calatoriile in strainatate... Expeditiile raman insa, pe moment, principala mea preocupare".

Are o prietena, Rebecca, pe care a cunoscut-o recent, "asa ca nu va pot spune prea multe despre ea acum. Atat poate ca ne-am placut din primul moment."

Este nascut pe 1 aprilie, iar colegii faceau glume pe seama sa la scoala. Este poreclit Rata, dar nu stie de ce.

A calatorit in Madagascar, Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Kenya, Thailanda, Statele Unite, Franta, Spania, Cehia, Italia, Danemarca, Ungaria, Elvetia, Germania, Austria si, bineinteles, Romania.

Nu prea are relatii cu restul familiilor regale din Europei. "Adica am avut ocazia, onoarea de a intalni personalitati precum printul Charles si regina Marii Britanii, dar nu sunt in relatii foarte apropiate cu membrii altor familii regale".

Din Romania, cel mai mult i-a placut la Sinaia: "la Pelisor si Peles, e un loc superb, am calatorit mult prin imprejurimi si imi place foarte mult acolo, totul e atat de linistit, oamenii sunt atat de amabili, de primitori."

Cat despre romani, "experienta mea cu romanii a fost una aparte, pozitiva; au fost foarte prietenosi, deschisi de fiecare data cand m-am intalnit cu ei", spune printul.

Romanilor le transmite ca va servi Romania "ori de cite ori mi se va cere, cu toate capacitatile mele; ceea ce mi-ar placea insa sa fac acum pentru Romania este sa particip la proiecte care tin de activitatea mea de acum, proiecte legate de protectia mediului, de expeditii, de ferme organice, de tot ce are legatura cu probleme ecologice".

Printul Nicolae, pe numele sau intreg Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, este fiul printesei Elena - a doua fiica a regelui Mihai I - si al lui Robin Medforth-Mills (1942-2002), profesor si fost oficial al Natiunilor Unite. Are o sora mai mica, Elisabeta Karina de Roumanie Medforth-Mills, care are 19 ani.

Anul trecut, pe 30 decembrie, regele Mihai a anuntat ca ii va acorda nepotului sau titlul de principe al Romaniei dupa ce acesta va implini, in 2010, varsta de 25 de ani. In ordinea succesiunii dinastice la tronul Romaniei, printul Nicolae le urmeaza principesei Margareta si principesei Elena, mama sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Carnea de pui şi ouăle din România sunt fără riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor efectuate recent de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) atestă că...
#rege, #Mihai, #print nicolae, #Romania, #tron , #ancheta