Nicolae Ulieru: Ghizii minerilor din iunie '90, ofiteri sub acoperire la "Doi si un sfert"

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 22:57
3839 citiri
Nicolae Ulieru: Ghizii minerilor din iunie '90, ofiteri sub acoperire la "Doi si un sfert"
Foto arhiva

Cei care i-au condus pe mineri prin Bucuresti, in vara lui 1990, ar fi fost ofiteri sub acoperire ai serviciului de informatii al Ministerului de Interne, controversatul Doi si un sfert, a dezvaluit, vineri, fostul purtator de cuvant al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Nicolae Ulieriu.

"E un serviciu care s-a imprastiat ca un cancer, depasindu-si categoric atributiile date prin lege. Sa nu uitam ca, de exemplu, la Mineriada din iunie '90 ghizii minerilor erau ofiteri de la Doi si un sfert. Cei care au vandalizat casa lui Ion Ratiu erau ofiteri de la Doi si un sfert. Aceasta unitate a fost formata din scursorile fostei Securitati", a spus Nicolae Ulieriu, vineri, la Realitatea TV.

Nicolae Ulieriu a mai dezvaluit ca angajati ai aceleiasi Directiii de Informatii a Ministerului de Interne ar fi fost infiltrati si in presa, ofiterii sub acoperire fiind angajati ca ziaristi la cotidiene centrale.

"Avem oameni care lucrau in presa - la Romania Libera, la Evenimentul Zilei, care injurau SRI cu fiecare ocazie si pe care i-am depistat ca erau ofiteri acoperiti ai unitatii Doi si un sfert", a mai spus Ulieru.

Reprezentanti ai celor doua ziare nu au intarziat sa-i dea replica lui Ulieriu, caruia i-au cerut dovezi.

"Atata vreme cat domnul Ulieriu nu da niciun nume eu nu pot sa spun decat ca este un mincinos. Deci astept ca domnul Ulieriu sa spuna exact cine de la Evenimentul Zilei era ofiter acoperit. Daca va da nume sper sa si probeze", a replicat Mircea Marian, senior-editor Evenimentul Zilei.

"Nu exclud ca in redactiile celor doua ziare sa fi fost oameni infiltrati ale unor servicii secrete, nici in trecut si nici acum. Atata timp cat nu da nume concrete, declaratia sa nu valoreaza doi bani!", a spus Dan Turturica, redactor-sef Romania Libera.

Totodata, Costin Georgescu, director al SRI in perioada 1997-2001, a spus, tot vineri, la Antena 3, ca structura nu a avut niciodata ofiteri sub acoperire infiltrati in presa pentru simplul motiv ca nu era necesar.

A.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#DGIPI ofiteri sub acoperire mineriade, #ofiteri jurnalisti mineriade Miron Mitrea, #Nicolae Ulieru SRI Romania Libera , #ancheta
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Da varanul rosu cominternist bătran care a fost ghidul ghizilor minerilor cum se numeste nene Ulieru? Nu cumva este dosit prin partidul celor mai desfranati si mai hoti ciocoi noi leninisti, de unde trage linistit toate sforile care conduc tara la rapă?