Nicolaescu, Mantale si Diaconescu, "doctori" pe sest

Luni, 04 August 2008, ora 09:30
3337 citiri
Nicolaescu, Mantale si Diaconescu, "doctori" pe sest

Mai multi ministri, oameni politici, primari si oameni de afaceri controversati au reusit sa prinda ultima transa a titlurilor de doctor acordate pe sest de Ministerul Educatiei (MECT).

Astfel, printre cele peste 2700 de dosare confirmate in prima jumatate a acestui an se numara cel al ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cel al fostului prefect al Capitalei, Mioara Mantale, precum si ale altor nume celebre din politica, cum ar fi vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu si fosta peremista, trecuta in barca social-democrata, Lia Olguta Vasilescu, anunta Gandul.

Desi se afla pe baricade diferite intr-ale politicii, liberalul Nicolaescu si PSD-istul Diaconescu au obtinut concomitent titlul de doctor la aceeasi institutie - Academia de Studii Economice, dar in domenii diferite: contabilitate, respectiv drept.

Lia Olguta Vasilescu, care a condus intre 2005 si 2008 Comisia pentru invatamant din Camera Deputatilor, a fost confirmata cu titlul de doctor in sociologie la Universitatea din Bucuresti, in timp ce subprefectul capitalei Mioara Mantale a primit mult ravnitul titlu prin intermediul Academiei de Politie.

Un caz interesant este cel al Universitatii din Petrosani, ce i-a uns atat pe primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi, sotul eurodeputatei PD-L Monica Iacob-Ridzi, cat si pe controversatul om de afaceri Ilie Balanescu, fostul director general al Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Universitatile romanesti au produs in ultimii 8 ani peste 19000 de doctori. Fiecare noua transa a inclus persoane care au iesit in evidenta nu atat prin prestigiul academic cat prin afacerile pe care le conduceau sau functia politica pe care o detineau.

Lucrurile s-ar putea schimba incepand cu aceasta toamna, caci MECT lucreaza la un nou regulament al consiliului. Daca, pana in prezent, listele celor inaintati in grad au fost trecute direct in arhivele ministerului, noile recolte de doctori vor fi facute publice, astfel incat oricine sa poata afla continutul tezelor care ii propulseaza pe candidati in elita intelectuala.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Nicolaescu, #mantale, #Diaconescu, #diplome, #doctori, #universitati , #ancheta