Noi stenograme in cazul ALRO: Stolojan, interesat de compania Alprom

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 14:43
2714 citiri

Noi stenograme din dosarul ALRO arata interesul fostului consilier prezidential Theodor Stolojan fata de evolutia actiunilor de la Alprom, companie care va fuziona ulterior cu Alro.

O stenograma din 2006 publicata de Adevarul prezinta o discutie intre rusii de la Alro dupa o intalnire cu Theodor Stolojan, in care acesta se interesa de situatia Alprom, deoarece, la momentul respectiv detinea 4.500 de actiuni la Alprom.

Krasnov: Apropo, ieri cand am discutat cu seful, cu...., el s-a interesat: "baieti, cum sta situatia la Alprom?". Iar noi, intrucat stiam ca are ceva acolo...

Maschitskiy: Da, da, va fi o absorbtie la final!

Krasnov: Da, si noi am spus ca veti primi documentele de la compaiile.

Krasnov: Asa ca ei, cum am spune intre prieteni, vor fi de cateva ori mai scumpi.

Maschitskiy: Da, corect. Dar Colega (Elena Udrea, n.r) a fost cu tine?

Krasnov: Da, Colega a fost...

Maschitskiy: Excelent.

Conform jurnalistilor de la Adevarul, la discutiile de la Parchet, Stolojan a recunoscut ca si-a vandut actiunile de la Alprom in 2007, la cateva luni de la fuziunea cu Alro si dupa ce pretul actiunilor Alprom crescuse considerabil.

Dosarul privind afacerea ALRO-Marco a fost disjuns din cele doua mari dosare de privatizari frauduloase in care fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, era acuzat ca a fost instrumentul unei retele de spionaj care a pus mana ilegal pe mai multe companii de importanta strategica pentru statul roman. Cercetarile in cauza, in care au fost implicati mai multi demnitari romani, s-au centrat pe acuzatii de constituire a unui grup infractional organizat si tentativa la subminarea economiei nationale.

In urma anchetei insa, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia ca "faptele nu exista". Rezultatul hotararii a facut ca personaje importante implicate in ancheta, precum Elena Udrea, Dorin Cocos, Theodor Stolojan, Attila Verestoy si Dan Voiculescu, sa scape de raspunderea penala pentru acuzatiile de tentativa la subminarea economiei nationale.

Neinceperea urmaririi penale a fost data de procurori si in cazul jurnalistului Bogdan Chirieac, a fostului sef de la Nuclearelectrica, Teodor Chirica, dar si a celor trei conducatori ai ALRO Slatina, Marian Daniel Nastase, Vitaly Maschitskiy si Valery Krasnov.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stenograme Alro, #Stolojan Alprom, #Stolojan ALRO , #ancheta