Noile carduri RATB, realizate de un donator fidel al PSD

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 13:00
3765 citiri
Noile carduri RATB, realizate de un donator fidel al PSD
Foto: Arhiva

Contractul pentru introducerea cardurilor multiple de unica folosinta RATB a fost castigat la licitatie de o firma abonata de ani de zile la contractele Regiei, administrata de un donator fidel al PSD.

Directorul RATB, Aron Gheorghe, sustine ca RATB nu a favorizat nicio firma si ca toate licitatiile castigate de Denis Technology SRL sunt perfect legale, informeaza in exclusivitate Realitatea.net.

Astfel, firma Denis Technology Srl va livra carduri multiple in baza unui contract de 135.000 de euro castigat printr-o licitatie deschisa din data 13 noiembrie 2009, ea fiind si unicul participant la licitatie.

Firma este administrata de Sorin Gangler, un donator fidel al Partidului Social Democrat, si pare a fi abonata la mai toate contractele RATB inca din 2005.

Cel mai prolific an al firmei a fost 2007, cand a participat la licitatii publice aproape lunar si a rulat 1,76 de milioane de lei, conform informatiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor preluate de Realitatea.net. In acel an, profitul firmei cu 20 de angajati a fost de 7,1 milioane de lei, iar banii au fost platiti pentru rulmenti, mixturi asfaltice, frane sau piese de schimb pentru tramvaie si troleibuze.

In 2008, Gangler a donat aproape doua miliarde de lei vechi in calitate de persoana fizica pentru partidul lui Mircea Geoana, conform informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

In 2009, firma lui Gangler a castigat 37 de contracte cu RATB, in valoare totala de peste 1 milion de euro, potrivit site-ului de licitatii publice SEAP. Acesta a castigat chiar si cate doua contracte pe luna in anumite perioade ale anului trecut, fie ca era vorba de rulmenti, mixturi asfaltice sau piese de schimb pentru autocarele Mercedes.

In prezent, firma are datorii in valoare de 29.620 RON, conform ANAF.

Citește și:
Scandalul taxei „pe soare”. USR amenință cu sesizarea Comisiei Europene
Scandalul taxei „pe soare”. USR amenință cu sesizarea Comisiei Europene
USR transmite că va sesiza Comisia Europeană dacă Guvernul nu rectifică ordonanţa ce conţine "taxa pe soare". Conform unui comunicat al Uniunii Salvaţi România, Guvernul aplică "eronat"...
Ministrul Mediului, așteptat în Parlament să ofere explicații despre prețul lemnului de foc
Ministrul Mediului, așteptat în Parlament să ofere explicații despre prețul lemnului de foc
Ministrul Mediului Tanczos Barna este aşteptat luni în Camera Deputaţilor, la solicitarea AUR, pentru explicaţii în legătură cu situaţia lemnului de foc pentru populaţie, ca urmare a...
Comentarii
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
... sigur de acum inainte vor aparea la licitatii si firmele profesioniste ale PD-L - ului / contract de 137000 euro???!!! donatii la partidul lui geoana?!! in timp ce firmele lui cocos /casuneanu mor de foame cu contracte de sute de milioane de euro ?!