Numele lui Marian Mandroc apare in dosarul fostului sef al DGIPI

Joi, 26 Martie 2009, ora 19:17
3794 citiri
Numele lui Marian Mandroc apare in dosarul fostului sef al DGIPI

Numele lui Marian Mandroc apare in dosarul fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, procurorii aratand ca acesta l-ar fi sunat pe denuntatorul de la DNA pentru a-i transmite ca Serban vrea sa il intalneasca.

Potrivit referatului pentru propunerea de arestare facut de procurori, ofiterul Ion Motoc a declarat ca a fost contactat telefonic, in data de 16 decembrie 2008, de catre ofiterul DGA, Petru Pitcovici, care l-a invitat la o discutie in biroul fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, dar Motoc a refuzat.

Drept urmare, Pitcovici i-a spus ca va veni la sediul DNA. Cand s-au intalnit, Pitcovici i-a cerut lui Motoc informatii legate de dosarul in care este cercetat Popoviciu, insistand ca ofiterul DNA sa-i spuna ce procuror se ocupa de dosarul omului de afaceri. Imediat dupa intalnirea cu ofiterul DGA, Motoc a facut denuntul, se arata in referatul DNA.

In data de 17 decembrie 2008, Ion Motoc a fost contactat de Marian Mandroc, "un prieten comun", care i-a comunicat ca seful de la DGIPI, Cornel Serban, "doreste sa-l vada pentru a discuta ceva".

Procurorii nu dau detalii despre Marian Mandroc si nici nu precizeaza daca acesta este atasatul de interne al Romaniei la Roma.

In continuare, arata procurorii, Motoc l-a contactat pe Serban si au stabilit, de comun acord, sa se intalneasca, a doua zi, cu ofiterul DGA, Petru Pitcovici, la restaurantul "Codrii Cosminului".

In ziua de 18 decembrie 2008, la restaurant, Cornel Serban i se adreseaza lui Ion Motoc astfel: "Ma intererseaza o chestie. Nu stiu daca ti-a zis ceva...(Pitcovici, care era prezent n.red.)".

Procurorii arata, in referat, ca Serban i-a spus lui Motoc ca Popoviciu l-a ajutat dezinteresat si ca interesul sau nu este foarte mare.

Potrivit procurorilor, discutiile purtate la restaurant au vizat dosarul in care omul de afaceri Popoviciu si fostul rector, Ion Alecu, erau cercetati de Directia Nationala Anticoruptie.

In acest context, arata procurorii, Cornel Serban ar fi incercat sa-i demonstreze lui Ion Motoc ca Popoviciu nu este vinovat. "Eu iti spun ce zice omul", i-ar fi spus Serban, ofiterului DNA. Si ofiterul DGA, Petru Pitcovici, l-a sustinut pe Gabriel Popoviciu, "ambii inculpati sugerandu-i lui Ion Motoc ce pasi sa faca in continuare".

Numai ca Pitcovici si Serban nu stiau ca Motoc este delegat in cauza care-i privea pe Alecu si Popoviciu. "I-au spus ca trebuie sa lucreze in dosar, nu sa afle ce este in el prin alte metode", sustin procurorii in referat.

La finalul discutiei, ofiterul DGA i-a dat de inteles lui Motoc ca va fi recompensat, mai arata procurorii.

Prin urmare, cateva zile mai tarziu, pe 24 decembrie 2008, ofiterul DNA a fost contactat de Pitcovici, care i-a dat whisky, palinca si altele. Pitcovici l-a intrebat si daca Motoc a primit delegare de a lucra la respectivul dosar.

Si fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, s-a interesat daca Motoc a fost delegat in cauza, asa cum il rugase, cand s-au intalnit langa sediul DNA.

Din referatul procurorilor reiese ca Serban l-a intrebat in repetate randuri pe Motoc daca s-a interesat de mersul dosarului, propunandu-i sa se intalneasca si cu Gabriel Popoviciu. De asemenea, Serban a cerut informatii legate de audierile din dosarul lui Popoviciu, cerandu-i ofiterului DNA sa-i spuna nume de martori si chiar indicand pe cine ar trebui sa audieze.

In cele din urma, Gabriel Popoviciu si Ion Motoc s-au intalnit, cu ajutorul lui Cornel Serban, la hotelul Howard Johnson, in data de 27 ianuarie 2009. Acestia au discutat despre necesitatea unor audieri care sa serveasca intereselor lui Popoviciu. Ion Motoc a cerut discretie asupra intrevederilor de acest gen, iar Popoviciu l-a asigurat ca "interesul cela mai mare este al sau".

Dosarul in care fostul sef DGIPI, Cornel Serban, este acuzat de trafic de influenta in favoarea lui Gabriel Popoviciu a fost conexat de DNA cu cel in care e cercetata trecerea a 230 de hectare de teren de la Universitatea Agronomica la societatile controlate de Popoviciu, spun surse judiciare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#DGIPI DGA, #Marian Mandroc DGIPI, #Doi si un sfert, #Cornel Serban, #Petru Pitcovici , #ancheta