Nutu Camataru a mituit judecatorii cu 100.000 de dolari

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 09:42
5725 citiri
Nutu Camataru a mituit judecatorii cu 100.000 de dolari

Dupa ce Nutu Camataru l-a scapat de puscarie pe fratele sau, Sile, acum se pregateste si el sa iasa din inchisoare si pentru asta a depus o noua cerere de eliberare conditionata.

Jurnalistii de la Romania Libera au descoperit noi dovezi despre legaturile interlopului cu lumea magistratilor.

Una dintre dovezi o reprezinta plangerea penala a lui Nutu din 1998, in care i-a acuzat de inselaciune pe aprodul Mihai Duta Klepper, fost agent procedural la Tribunalul Bucuresti, si pe Danut Udila, zis Vocica, lider scolit al lumii interlope.

In plangerea sa penala, Nutu a sustinut ca, in anul 1998, le-a dat acestora 55.000 de dolari pentru a amana intrarea in puscarie a fratelui sau, Sile (urmarit general), condamnat la doi ani inchisoare cu executare.

Interesant este faptul ca amanarea platita de Nutu chiar a fost obtinuta de la instanta Judecatoriei Sectorului 6 (judecator Maria Popa, procuror de sedinta Iulia Ciolca), desi aceasta instanta nu avea competenta de a judeca acel dosar.

Potrivit legii, amanarea executarii pedepsei poate fi obtinuta o singura data si numai de la instanta care a judecat si fondul dosarului, in cazul lui Sile Camataru fiind vorba despre Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. Sile Camataru obtinuse deja o amanare de 3 luni de la Judecatoria Sectorului 5, iar a doua si a treia sa solicitare de amanare i-au fost refuzate de magistratul Dan Lupascu, pe atunci judecator la sectorul 5.

Intermediarii au apelat la varianta Judecatoriei Sectorului 6, deoarece "un prieten de-al meu, avocat, era in relatii cu un judecator influent de acolo", dupa cum a declarat fostul agent procedural Mihai Duta Klepper, implicat in afacere, pentru sursa citata.

Cu o rapiditate de invidiat, politistii de la Capitala i-au luat o declaratie de victima lui Nutu Camataru in aceeasi zi in care i-a fost inregistrat denuntul. De obicei, pana in 1998, victimele erau audiate dupa o saptamana (daca aveau "noroc"), o luna sau chiar dupa un an de la depunerea sesizarii.

In declaratia sa de victima, Nutu a sustinut ca prietenul sau, Danut Udila, care avea relatii la instantele de judecata bucurestene, i-a cerut 100.000 de dolari pentru achitarea fratelui sau, Sile.

Intr-o prima faza, Camataru ar fi platit suma totala de 55.000 de dolari doar pentru amanarea executarii pedepsei fratelui sau, Sile. Banii ar fi fost dati "judecatorilor si grefierilor", potrivit denuntului lui Camataru.

Dupa declaratia lui Nutu Camataru, procurorul Valerica Dabu a dispus arestarea preventiva a lui Danut Udila, a fratelui acestuia, Licuta, si a agentului procedural Mihai Duta Klepper; apoi a facut rechizitoriul si i-a trimis in judecata pentru inselaciune.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Nutu Camataru, #judecatori, #mita, #Sile Camataru , #ancheta