O inregistrare audio ar putea arunca in aer Comisia Udrea (Audio)

Luni, 17 August 2009, ora 08:18
10184 citiri
O inregistrare audio ar putea arunca in aer Comisia Udrea (Audio)

La sfarsitul sedintei din 13 august a Comisiei Udrea, Ludovic Orban, Adriana Saftoiu si Aura Vasile, precum si altii, au pus la cale coordonatele viitoarelor audieri din comisie.

Insa, fara sa stie, ei au fost inregistrati cu telefonul mobil, probabil de unul dintre colegii lor, cu toate ca se votase ca microfoanele "oficiale" sa fie oprite, iar discutia a intrat si in posesia Ziare.com.

Contactat telefonic de Ziare.com, Petre Lakatos a dezmintit ca ar fi fost el unul dintre cei inregistrati. "Este o mica rea vointa. S-a incercat reintregirea lui 322, sa fie toate partidele politice prezente acolo. Iata ca de data aceasta, UDMR nu a fost", a declarat Lakatos. Domnia sa a precizat ca vocea care ii este atribuita, in inregistrare, este de fapt a deputatului PSD Dumitru Chirita.

Ei au discutat despre cum sa faca sa o "execute" politic pe Elena Udrea si se pare ca atacul comisiei de ancheta va fi directionat pe trei programe derulate de Ministerul Turismului, respectiv "The Land of Choice", "Turist in Romania" si "Lumina la malul marii".

Potrivit discutiilor din spatele usilor inchise, primul si ultimul program sunt cele care urmeaza sa fie principalele capete de acuzare, "intrucat aici exista cele mai multe probe".

"Deci eu zic ca este prematur deocamdata sa tragem concluzii pe audierile lor, pentru ca nu i-am avut pe toti clientii, nu avem toate documentele asa ca ce trebuie sa stabilim, pe cine chemam", a spus Orban.

Totodata, Ludovic Orban a facut precizarea ca, in ceea ce-l priveste pe directorul Directiei Dezvoltare, care urmeaza sa se prezinte, la randul sau, in fata comisiei, acesta "va fi luat la suturi".

"Deci secretarul general, specialistul IT, directorul directiei de dezvoltare. P'ala il luam in suturi", ar fi declarat Ludovic Orban.

El le-a atras atentia membrilor comisiei ca trebuie sa plece in concediu si ca se afla in cautarea unui motiv sa amane cu o saptamana anumite activitati ale comisiei.

"Eu trebuie sa plec in concediu saptamana..nevasta-mea. Acest lucru se va intampla saptamana de dupa audierea lui Udrea. Trimit documentele...

Eu o sa recunosc ca o sa fiu plecat in concediu de o saptamana", a declarat Orban.

Raspunsul a venit de la colega sa Aura Vasile, care l-a sfatuit sa motiveze absenta prin necesitatea efectuarii unor expertize de specialitate.

"Dar spui: Mi-am permis sa imi iau concediu pentru ca oricum expertii trebuiau sa faca lumina in aceste probleme care sunt extraordinar de dificile", a afirmat Aura Vasile.

Din discutii reiese si faptul ca mai multe organe ale statului nu sunt dispuse sa ajute la aflarea adevarului.

Vezi sub foto transcrierea discutiei inregistrate

Citeste si:
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
Cine sunt principalii donatori AUR. Un etnic maghiar, un bibliotecar și un demisionar au băgat peste 300.000 de lei în partid
AUR este singurul partid din România care nu s-a atins de subvenția de la stat, în ciuda faptului că este un partid tânăr, care are pretenții de creștere și care are numeroase cheltuieli....
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Bogdan Olteanu a fost eliberat din închisoare. Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă
Curtea de Apel București a decis joi, 18 august, eliberarea din penitenciar a fostului lider liberal Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR....