Ofiteri ai Politiei Romane, informatorii interlopului Sile Pietroi

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 11:15
9146 citiri
Ofiteri ai Politiei Romane, informatorii interlopului Sile Pietroi

Politia Romana este zguduita de un scandal urias, dupa ce a iesit la iveala faptul ca inalti ofiteri ai Serviciului Investigatii Criminale al Politiei Capitalei, aflati sub conducerea celebrului general Mihai Pitulescu, aveau legaturi stranse cu temuta retea de interlopi condusa de Sile Pietroi.

Potrivit jurnalistilor de la cotidianul "7 Plus", totul a pornit de la incercarea anchetatorilor de a captura o extrem de violenta grupare mafiota ce actiona in comunele ilfovene Glina si Pantelimon, ca si in sectorul 3 al Capitalei.

Clanul lui Sile Pietroi, alcatuit din peste 25 de membri, este acuzat cam de toate infractiunile posibile, de la sechestrari de persoane si santaj, pana la jafuri cu mana armata, talharii, impunerea de taxe de protectie si tentative de omor.

Dupa arestarea, in urma cu trei luni a membrilor unui clan rival, totul era pregatit pentru arestarea membrilor clanului lui Sile Pietroi. Spre stupoarea anchetatorilor, s-a constatat ca existau scurgeri de informatii care le permiteau interlopilor sa se puna la adapost ori de cate ori politistii incercau sa ii captureze.

Bomba a explodat in aceasta saptamana, cand din interceptarile telefonice a reiesit ca "informatorii" lui Sile Pietroi erau nici mai mult nici mai putin decat inalti ofiteri ai Serviciului Investigatii Criminale al Politiei Capitalei, aflati sub conducerea celebrului general Mihai Pitulescu.

Astfel, interceptarile convorbirilor telefonice aflate la dosarul instrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Municipiul Bucuresti dovedesc ca aveau loc frecvent discutii intre unii ofiteri responsabili ai echipelor de investigatii cu membrii clanului mafiot. In acest mod, ofiteri de la Politia Capitalei si IJP Ilfov ii puneau in garda pe interlopi cu privire la operatiunile de filaj si descinderile pe care "mascatii" urmau sa le faca la locuintele lor.

Astfel, la dosar exista interceptari ale convorbirilor telefonice purtate periodic intre locotenentii lui Sile Pietroi si cei ai generalului Mihai Pitulescu, nimeni altul decat insusi seful Serviciului de Investigatii Criminale al Politiei Capitalei.

Insa nu doar ofiterii din subordinea generalului Pitulescu turnau despre mersul anchetei, dar, la mare concurenta, si colegii lor, ofiteri judiciaristi din cadrul IJP Ilfov, mai scriu jurnalistii de la "7 Plus".

Din convorbiri reiese clar ca era desemnat si un om de legatura intre interlopi si conducerea politiei, in persoana ofiterului Toader Mare. Mai mult, la dosar exista si convorbiri in care insusi comisarul sef Petre Popa, adjunctul IJP Ilfov, raporta personal la telefon lui Sile Pietroi despre toate miscarile anchetatorilor.

Din aceasta cauza, operatiunea "Sile Pietroi" a tot fost aminata, conducerile IJP Ilfov si a Politiei Capitalei luand chiar in discutie sesizarea Directiei Generale Anticoruptie din Ministerul de Interne.

In cele din urma s-a decis amanarea declansarii acestui imens scandal si mutarea actiunii pentru jumatatea lunii iunie. Numai ca Sile Pietroi a aflat si de aceasta data ce i se pregatea, luandu-si toate masurile de precautie.

Ceea ce explica si declaratiile unora dintre anchetatori: "Cum ajungeam in zona, pe interceptari apareau discutii intre membrii clanului despre venirea noastra. Mai mult, Sile Pietroi ne-a scapat, desi la ora 5.50 semnalul telefonului era in casa, iar zece minute mai tirziu, cand au intrat mascatii in forta, nici urma de el.".

In acest moment, dosarul instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucuresti urmeaza sa fie disjuns, partea in care se regasesc dovezile despre "informarile" facute de inalti ofiteri de politie va fi transmisa Directiei Generale Anticoruptie, ai carui procurori vor trebui sa reziste eroic imenselor presiuni la care, fara indoiala, vor fi supusi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ofiteri, #interlopi, #clanuri, #Sile Pietroi, #informatori, #Mihai Pitulescu, #Toader Mare, #Petre Popa , #ancheta