Omul de afaceri Cristian Burci, saltat de DIICOT - UPDATE (Video)

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 08:20
14843 citiri
Omul de afaceri Cristian Burci, saltat de DIICOT - UPDATE (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Cristian Burci

Omul de afaceri Cristian Burci a fost ridicat miercuri dimineata de procurorii DIICOT, fiind suspectat intr-un dosar de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, cu prejudiciu de 8 milioane de euro.

El este anchetat pentru devalizarea Romvag Caracal, societate care se ocupa cu fabricarea de vagoane, privatizata in 2002 si detinuta o perioada in proportie de 70% de Burci.

Patronul Adevarul Holding este suspectat ca a facut parte dintr-un grup de criminalitate organizata, care, prin activitatea desfasurata in perioada 2006 si pana in prezent, a creat un prejudiciu SC Romvag SA prin abuz in serviciu si delapidare in valoare de peste 7 milioane de euro si 3,8 milioane de lei, potrivit Digi24.

De asemenea, membrii grupului infractional sunt acuzati ca ar fi spalat 18,1 milioane de euro si 3,8 milioane de lei.

Procurorii DIICOT Olt fac perchezitii miercuri dimineata in Bucuresti si comunele Chiajna si Corbeanca din judetul Ilfov, inclusiv la locuinta lui Cristian Burci, care controleaza grupul de presa Adevarul Holding si Prima TV, si la fostul administrator special al Adevarul Holding Denisa Turcu, potrivit News.ro.

Perchezitii se fac si in redactia ziarului Adevarul, potrivit unor surse citate de presa.

In dosar se efectueaza cercetari fata de noua persoane, iar la sediul DIICOT din Slatina vor fi duse la audieri 12 persoane.

In iulie 2012, companiile Astra Vagoane Arad, Meva si Romvag Caracal, detinute de Cristian Burci si aflate in proces de insolventa, au fost preluate de un investitor german.

ANAF a pus sechestru pe bunurile afaceristului Cristian Burci

Update: Redactia Adevarul precizeaza ca perchezitiile facute miercuri dimineata de procurorii DIICOT nu au vizat publicatia si ca actiunea anchetatorilor a avut ca obiect posibile ilegalitati la o fosta firma a lui Cristian Burci, cel care controleaza Adevarul Holding.

"Ziarul Adevarul nu este vizat de ancheta DIICOT. Ancheta se refera la presupuse ilegalitati comise la o fosta firma din Olt a lui Cristian Burci, patronul ziarului", precizeaza redactia, pe site-ul publicatiei.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Cristian Burci perchezitii DIICOT, #Cristian Burci Adevarul perchezitii evaziune , #ancheta
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
O captura record pentru ICCJ ! Sa vedem cine se incumeta sa-l apere.
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
De cand sunt hotii "OAMENI DE AFACERI ?