Palatul Victoria se umple de consilierii de la Cotroceni

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 12:15
4126 citiri
Palatul Victoria se umple de consilierii de la Cotroceni
foto: Presidency.ro

Odata cu forfota numirii secretarilor de stat "curtea" palatului Cotroceni incepe sa se goleasca, in timp ce palatul Victoria pregateste birouri "calde" pentru acestia.

Printre cei care primesc functii in noul Guvern se numara Daniela Nicoleta Andreescu, Mihai Stanisoara, Maria Ciobanu si Bogdan Chiritoiu.

Daniela Andreescu a ocupat postul de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, iar luni a fost numita consilier de stat de catre premierul Emil Boc.

In presa de marti se vehicula ca aceasta este "pila" afaceristului Dorin Cocos, sotul ministrului Turismului, Elena Udrea. De profesie jurist, noul sef al SGG a petrecut un an in subordinea presedintelui Traian Basescu.

Mihai Stanisoara a fost numit de Emil Boc ministru al Apararii ocupand o functie foarte importanta in noul Executiv. In 2007 Stanisoara a fost numit in functia de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, inlocuindu-l in aceasta functie pe Sergiu Medar, care a demisionat din motive de sanatate. O data cu aceasta numire a devenit si membru CSAT, iar la urechile lui au ajuns problemele de securitate ale Romaniei pe care le-a avut Romania in ultimii doi ani. In prezent acesta a fost reales deputat de Mehedinti pe listele PD-L.

Un alt nume vehiculat de surse din partidul democrat liberal care va ocupa un post in Guvernul Boc este Maria Ciobanu, ambasador la Natiunile Unite de la Geneva.

Din 2006 aceasta a ocupat functia de consilier prezidential la Departamentul de Relatii Internationale al Administratiei Prezidentiale. In septembrie 2007, a obtinut gradul diplomatic de ministru plenipotentiar, iar la data de 4 iunie 2008, a primit gradul diplomatic de ambasador.

Se zvoneste ca si Bogdan Chiritoiu (foto) paraseste palatul Cotroceni. Acesta ocupa din 2005 ocupa functia consilier de stat la Departamentul de Politici Economice si Sociale al Administratiei Prezidentiale si este si asistent universitar la Facultatea de Stiinte Politice la Universitatea Bucuresti.

De-a lungul parcursului sau profesional a fost si consilierul personal al ministrului Justitiei din 2000, Valeriu Stoica. Pana in anul 2007 Chiritoiu a fost membru PNL si intre 1992 - 1995 a fost secretar politic al OTUNL (Organizatia Tineretului Universitar National Liberal).

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#consilieri palatul Cotroceni, #post guvernul Boc, #Bogdan Chiritoiu, #Maria Ciobanu , #ancheta