Patriarhul Daniel nu este "adversarul secret al lui Basescu"

Marti, 15 Iulie 2008, ora 21:07
3283 citiri
Patriarhul Daniel nu este "adversarul secret al lui Basescu"

Zvonurile potrivit carora Traian Basescu ar putea avea un contracandidat surpriza pentru un nou mandat la Cotroceni in 2009, in persoana Patriarhului Daniel, au fost infirmate categoric marti de Patriarhia Romana, intr-un comunicat.

"Patriarhia Romana infirma categoric o presupusa candidatura a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la alegerile prezidentiale din Romania din anul 2009, ipoteza care reprezinta o simpla fabulatie", precizeaza comunicatul.

Mai mult, Patriarhul Romaniei nu a avut niciodata vreo discutie si nu a primit nici o propunere pe aceasta tema, se adauga in comunicat.

Pe de alta parte, Preafericitul nici nu ar putea sa apuce o astfel de cale, din moment ce prevederile Sfintelor canoane interzic clerlui ortodox sa faca politica, sa fie membru al unui patrid politic, sa particpe la campaniile electorale, sa candideze si sa devina membru al Parlamentului sau consiliilor locale, primar, viceprimar sau sa ocupe functii in administratia publica centrala si locala.

Surse politice au declarat pentru reporterspecial.ro ca la baza ideii transpartinice au stat mai multe studii sociologice. Este cunoscut faptul ca romanii au in continuare cea mai mare incredere in Biserica, la polul opus fiind partidele politice. Asa incat patriarhul pare sa fie candidatul ideal, singurul capabil sa-l invinga pe actualul sef de stat.

Patriarhul Daniel, solutia anti-Basescu

"Am ajuns la concluzia ca patriarhul Daniel este singurul capabil sa ne scape de Basescu. Testam terenul si speram sa cream o megacoalitie anti-Basescu, cu Patriarhul port drapel", a spus un important lider social-democrat pentru reporterspecial.ro.

Patriarhul Daniel, pe numele sau adevarat Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la 22 iulie 1951, in satul Dobresti, comuna Bara, din judetul Timis.

A fost ales, ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, de catre Colegiul Electoral Bisericesc, la data de 12 septembrie 2007.

Patriarhului i s-a reprosat ca ar fi colaborat cu fosta Securitate, insa la data de 16 octombrie 2007, PF Daniel a primit decizie de necolaborare ca politie politica din partea CNSAS, pentru ca i s-ar fi ars dosarul la data de 23 decembrie 1989.

Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Traian Basescu, #Patriarhul Daniel, #candidat, #solutie, #adversar, #prezidentiale , #ancheta