Peste 30 de PUZ-uri ilegale in ograda lui Oprescu

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 08:45
2163 citiri

Peste 180 de PUZ-uri aprobate, dintre care 31 cu incalcari flagrante ale regulilor urbanistice, acesta este rezultatul activitatii primarului Oprescu de la venirea sa la primarie, iar profitul obtinut de investitori in ultimele 6 luni este de peste 250 milioane de euro.

Un calcul dat publicitatii joi de mai peste 40 de ONG-uri care lupta pentru pastrarea identitatii arhitectonice a Capitalei arata ca prin cele 31 de PUZ-uri aprobate numai din luna aprilie pana in prezent prin derogari de la Planul Urbanistic General peste 200.000 metri patrati vor fi acoperiti cu mastodonti, scrie Romania Libera.

Sectorul cu cele mai multe turnuri aprobate in acest mandat este sectorul 1, care va avea nu mai putin de opt mastodonti de peste 10 etaje.

Majoritatea acestor PUZ-uri au starnit interesul presei, in special datorita celor care aveau de castigat. Spre exemplu, pe Bd. Iancu de Hunedoara, firma care va ridica 14 etaje se numeste Search Corporation si este detinuta de Michael Stanciu, un client fidel al contractelor cu statul.

Consilierii Capitalei se vor reuni vineri pentru a vota nu mai putin de alte 29 de astfel de PUZ-uri vehement contestate de ONG-urile protestatare.

Aprobarea acestor planuri ar aduce un profit de 123 milioane de euro investitorilor, printre care se afla si renumitul afacerist Costica Constanda, Tudor Radu Vasile (fiul fostului premier Radu Vasile).

Aceasta va fi ultima sedinta in care mai pot fi aprobate altfel de planuri urbanistice gigantice, deoarece pe data de 30 septembrie vor intra in vigoare modificarile la Legea urbanismului, care nu va mai permite modificarea decat o singura data a regulamentului, si nu cu mai mult de 20 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PUZ constructii ilegale Bucuresti, #cladiri inalte Bucuresti, #PUZ Oprescu , #ancheta