Planul lui Iliescu pentru Oprescu, dezvaluit in doua note SRI

Sambata, 14 Iunie 2008, ora 08:30
4879 citiri
Planul lui Iliescu pentru Oprescu, dezvaluit in doua note SRI

Doua documente cu antetul SRI, sosite pe adresa mai multor redactii, prezinta o presupusa interceptare a unor discutii in care presedintele de onoare al PSD pune la cale, cu Hrebenciuc, campania doctorului. Iliescu si SRI neaga autenticitatea notelor informative.

Expediate de pe adresa um.telecom.0201@gmail.com, e-mail-urile contin un formular care explica modul cum ofiterul SRI a intrat in posesia datelor si o sinteza a informatiei brute (obtinuta de la o sursa sau prin mijloace tehnice-interceptarea ambientala a discutiilor-n.r.) despre Sorin Oprescu, relateaza Ziua.

Potrivit notei informative, Ion Iliescu ar fi facut referire in respectiva discutie la o suma de un milion platita catre "Antene" si despre actiunile pe care urmau sa le intreprinda Serban Mihailescu, Octav Cozmanca si Adrian Ragnar Thiess in favoarea lui Oprescu, inclusiv pentru infuentarea anumitor ziaristi.

Dupa ce i-au fost prezentate datele din nota informativa, Ion Iliescu a negat faptul ca ar fi vorbit despre asa ceva cu cineva. La randul sau, Serviciul Roman de Informatii nu a confirmat autenticitatea datelor din cele doua documente.

Cu toate acestea, SRI a lasat sa se inteleaga ca formularele ar putea fi reale, dar ca nici un angajat al institutiei nu este responsabil de completarea lor. Se pare ca cineva a subtilizat mai multe formulare in alb (care au caracter secret-n.r.) din interiorul SRI si acum le foloseste in scopuri electorale.

Marius Bercaru, purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii, a declarat, in legatura cu cele doua file care au fost transmise redactiilor, ca "specialistii nostri au analizat cu mare atentie acele inscrisuri si sunt semne clare ca avem de-a face cu o contrafacere", conform sursei citate.

"Eu nu am purtat niciodata vreo discutie cu Viorel Hrebenciuc cu referire la situatia din Capitala sau despre Sorin Oprescu. Vad ca se vehiculeaza tot felul de facaturi din acestea. Nu am avut niciodata aceasta discutie cu Viorel Hrebenciuc. Este o inventie", a declarat si Ion Iliescu.

In notele de la SRI, discutia este dominata de Ion Iliescu care a afirmat ca "Sorin este generator de tema, iar pozitionarea antisistem este deocamdata tema noastra din punct de vedere al ofensivei".

Viorel Hrebenciuc a prezentat un raport de evaluare si Ion Iliescu a comentat:

"Am primit raportul de la Viorel cu cifrele de la Alin (probabil Alin Teodorescu-IMAS n.r.)-lucrurile sunt destul de clare ca estimare. Datele respective pe care vi le prezint acuma includ toti vectorii de evaluare, materialul este foarte interesant si intareste strategia noastra. Trebuie sa facem noi o discutie separata si pe urma o discutam cu ceilalti, pe urma dam semnalul... intram in linie dreapta si va trebui sa folosim toate mijloacele pe care le avem la indemana.

Nemultumirea si absenteismul pot avea o covarsitoare influenta asupra voturilor exprimate, dar nu este in folosul nostru. Calculele arata ca Blaga este pozitionat sub partid, dar daca prezenta la vot ar fi scazuta, ar fi in avantajul sau deoarece la turul doi se polarizeaza puternic totul.

76% din electorii nostri voteaza pentru Oprescu trebuie sa crestem rata, iar Sorin mai ia si 8-9 % de la PD-L si tot cam la fel de la PNL, daca nu mai mult", arata Ziua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primarul Nicușor Dan anunță renovarea unui imobil emblematic al Bucureștiului. A fost prima clădire modernistă din Capitală
Primarul Nicușor Dan anunță renovarea unui imobil emblematic al Bucureștiului. A fost prima clădire modernistă din Capitală
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică, faptul că a fost obţinut acordul proprietarilor pentru consolidarea blocului ARO din Capitală, urmând a fi iniţiate lucrările de...
Eduard Hellvig, de părere că Iranul „se simte destul de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari” în conflictul cu Israel
Eduard Hellvig, de părere că Iranul „se simte destul de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari” în conflictul cu Israel
Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a scris, sâmbătă, 13 aprilie, într-o postare pe rețeaua de socializare X, că “toate semnalele converg către un Iran care...
#Ion Iliescu, #Viorel Hrebenciuc, #discutii, #SRI, #Sorin Oprescu, #Capitala, #antene, #Voiculescu , #ancheta