Presedintele CJ Brasov, cercetat pentru abuz si delapidare

Vineri, 30 Martie 2012, ora 08:33
2513 citiri
Presedintele CJ Brasov, cercetat pentru abuz si delapidare

Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, este cercetat pentru abuz in serviciu si delapidare.

Consiliul Judetean Brasov a "investit" ilegal mai bine de doua milioane de euro intr-un club privat (Societatea de Patinaj 1898), care a dat faliment intre timp.

Procurorii DNA vor sa afle care au fost motivele pentru care CJ Brasov a aprobat finantarea ilegala a investitiilor intr-o cladire aflata in proprietatea unei asociatii private, scrie Evenimentul Zilei.

Judetul Brasov a devenit membru al clubului sportiv privat "Societatea de patinaj", la sfarsitul anului 2005. Intre 2006 si 2010, Consiliul Judetean Brasov a aprobat investitii de circa 3 milioane de euro (11,5 milioane de lei) in club, atat pentru functionarea acestuia, cat si pentru lucrari de proiectare, renovare amenajare si dotare a bazei.

Pentru a beneficia de fonduri publice precum cele cheltuite de Cancescu pentru clubul Olimpia (cum este cunoscuta baza Societatii de patinaj), acesta trebuia sa fie declarat de interes public. Aceasta se poate face numai prin Hotarare de Guvern.

Timp de 5 ani, nimeni din CJ Brasov nu a cerut Societatii de Patinaj sa prezinte Hotararea de Guvern prin care a fost declarata de utilitate publica.

Abia in 2010, C.J. Brasov a "realizat" ca a cheltuit banii ilegal, deoarece clubul nu era recunoscut de Guvern de utilitate publica si a dat in judecata Societatea.

Primaria Brasov a cerut in instanta rezolutiunea contractului de vanzare a terenului. Ea acuza Societatea de Patinaj ca nu a respectat obligatia contractuala, de a nu folosi terenul in alte scopuri decat patinajul.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....