Presedintele CJ Brasov, cercetat pentru abuz si delapidare

Vineri, 30 Martie 2012, ora 08:33
2544 citiri
Presedintele CJ Brasov, cercetat pentru abuz si delapidare

Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, este cercetat pentru abuz in serviciu si delapidare.

Consiliul Judetean Brasov a "investit" ilegal mai bine de doua milioane de euro intr-un club privat (Societatea de Patinaj 1898), care a dat faliment intre timp.

Procurorii DNA vor sa afle care au fost motivele pentru care CJ Brasov a aprobat finantarea ilegala a investitiilor intr-o cladire aflata in proprietatea unei asociatii private, scrie Evenimentul Zilei.

Judetul Brasov a devenit membru al clubului sportiv privat "Societatea de patinaj", la sfarsitul anului 2005. Intre 2006 si 2010, Consiliul Judetean Brasov a aprobat investitii de circa 3 milioane de euro (11,5 milioane de lei) in club, atat pentru functionarea acestuia, cat si pentru lucrari de proiectare, renovare amenajare si dotare a bazei.

Pentru a beneficia de fonduri publice precum cele cheltuite de Cancescu pentru clubul Olimpia (cum este cunoscuta baza Societatii de patinaj), acesta trebuia sa fie declarat de interes public. Aceasta se poate face numai prin Hotarare de Guvern.

Timp de 5 ani, nimeni din CJ Brasov nu a cerut Societatii de Patinaj sa prezinte Hotararea de Guvern prin care a fost declarata de utilitate publica.

Abia in 2010, C.J. Brasov a "realizat" ca a cheltuit banii ilegal, deoarece clubul nu era recunoscut de Guvern de utilitate publica si a dat in judecata Societatea.

Primaria Brasov a cerut in instanta rezolutiunea contractului de vanzare a terenului. Ea acuza Societatea de Patinaj ca nu a respectat obligatia contractuala, de a nu folosi terenul in alte scopuri decat patinajul.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...