Primarul din Targu Mures vrea sa decida cine poate sa faca copii: Parintii sa aiba loc de munca si nivel minim de educatie. Altfel, copilul sa fie luat de stat

Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 21:06
6815 citiri
Primarul din Targu Mures vrea sa decida cine poate sa faca copii: Parintii sa aiba loc de munca si nivel minim de educatie. Altfel, copilul sa fie luat de stat
Foto: Facebook/Dorin Florea

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aiba copii, care sa tina cont de dovada unui loc de munca, a unei locuinte stabile, o "situatie financiara acceptabila", "un nivel de educatie minim stabilit prin lege" si o varsta minima.

"In Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc.", afirma el.

Dorin Florea sustine, intr-o postare pe Facebook intitulata "Aducerea pe lume a unui copil ar trebui sa fie o mare responsabilitate intr-un stat civilizat", ca "lipsa dezbaterilor publice si a discutiilor organizate intr-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotarari de guvern si alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmari de cele mai multe ori ciudate".

"Asa se intampla si in cazul legislatiei privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului care, dupa parerea mea, ar trebui abordata altfel. Nimeni nu se poate opune dorintei de a avea un copil, insa populatia trebuie constientizata ca responsabilitatea cresterii si formarii unui copil este uriasa.

De mai bine de sase ani, am atras atentia asupra acestor aspecte, dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza. Reiau acest subiect si propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aduca pe lume copii, ancheta care sa tina cont de urmatoarele lucruri:

- dovada unui loc de munca si a unei locuinte stabile;

- situatie financiara acceptabila;

- un nivel de educatie minim stabilit prin lege;

- varsta minima la care un adult sa devina parinte etc.", scrie Florea.

El adauga ca, in cazul in care un cuplu care nu indeplineste aceste conditii are totusi un copil, acesta ar trebui preluat de stat, pentru a avea conditii corespunzatoare.

"In cazuri exceptionale, in care totusi un cuplu care nu indeplineste conditiile prezentate mai sus va avea un copil, consider ca statul va trebui sa preia copilul si sa-i ofere conditiile corespunzatoare pentru dezvoltare (igiena, educatie, hrana). In acest caz, indemnizatia nu ar mai fi acordata parintilor. Acestia vor avea insa posibilitatea de a-si recupera copilul, dupa ce vor indeplini conditiile prevazute mai sus", mai sustine Florea.

El considera ca "nu este cazul sa ne gandim sa crestem demografia tarii cu orice pret".

"In Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit.

Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc. Sunt absolut convins ca dupa o dezbatere serioasa privind aceasta tema si constientizarea celor ce primesc alocatia ca sursa de venit, s-ar relansa si programul de contraceptie.

Cu toate eforturile Primariei Targu Mures pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din pacate nu s-a reusit decat in mica masura. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele aratate mai sus", afirma Florea.

Ulterior, contactat de HotNews.ro, Dorin Florea a spus ca a intalnit cazuri in care fete de 12-13 ani au devenit mame "pentru banii de alocatie".

Edilul s-a referit explicit la comunitatea rroma, sustinand ca, daca se vor impune astfel de conditii, "o sa intre frica in ei" si n-or sa faca copii doar pentru bani.

"Eu am (la Tg. Mures-n.red.) cel mai mare numar de tigani din tara (...) Tiganii sunt o problema serioasa a Romaniei si ne facem ca nu vedem?! (...) De cand i-a dezrobit Cuza, au ramas la fel", a spus Florea.

Intrebat daca propunerea sa nu va fi calificata drept una nazista, Dorin Florea a raspuns: "Ma doare in fund de mediocritatea abjecta a celor care spun asta".

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#ancheta cupluri copii, #primar Targu Mures ancheta cupluri , #ancheta