Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primarul Ontanu ia terenurile nevazatorilor

Marti, 04 Martie 2008, ora 07:20
3244 citiri
Primarul Ontanu ia terenurile nevazatorilor

Terenurile date in folosinta asociatiei si scolii de nevazatori din cartierul Vatra Luminoasa sunt luate bucata cu bucata de Primaria Sectorului 2 si transformate intr-o forma sau alta in proprietati private, dezvaluie Romania Libera in editia de marti.

Valoarea acestor terenuri este foarte mare, fiind amplasate in apropierea Stadionului National, intr-o zona cu potential imobiliar excelent. Ultima lovitura primita de nevazatori a fost pierderea terenului de sport al scolii, ce i-a fost dat in compensatie unui fost proprietar, care imediat l-a vandut mai departe.

"Romania libera" a intrat in posesia unor documente din care rezulta ca pe acest loc se va construi un centru de afaceri. Din acest motiv, reprezentantii Asociatiei nevazatorilor sunt convinsi ca lucrurile nu se vor opri aici si ca vor urma si alte deposedari. Terenurile de la Vatra Luminoasa au fost cumparate special de Casa Regala la inceputul secolului 20 in scopul de a edifica pe ele asezaminte pentru nevazatori.

Ulterior, Regele Carol I a donat statului aceste asezaminte cu speranta ca destinatia initiala a pamanturilor va fi pastrata. Regimurile care au urmat au tot "muscat" din asezamant si au construit Stadionul National, depouri, locuinte sau fabrici. Dupa 1989, terenurile au intrat in administrarea Primariei Sectorului 2, care, in mai multe randuri, le-a schimbat destinatia.

De aproximativ trei ani, membrii Asociatiei Nevazatorilor de la Vatra Luminoasa simt cum le fuge - la propriu - pamantul de sub picioare. Consiliul Local al Sectorului 2 a adoptat mai multe hotarari prin care preia din terenurile date in folosinta atat asociatiei, cat si scolii de Nevazatori din zona si le da unor persoane private. Ultima dintre aceste decizii vizeaza chiar terenul de sport al scolii.

Parerea generala a nevazatorilor este ca deposedarile de teren vor continua pentru ca zona - in imediata apropiere a Stadionului National - este foarte atractiva din punct de vedere imobiliar si, in plus, au auzit pronuntandu-se nume grele care ar fi interesate sa construiasca aici centre de afaceri si chiar hoteluri.

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
#Ontanu, #primar, #terenuri, #nevazatori , #ancheta