Procurorul Nastasiu i se plange lui Hayssam ca a ramas tap ispasitor

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 08:18
2668 citiri
Procurorul Nastasiu i se plange lui Hayssam ca a ramas tap ispasitor

O noua inregistrare audio in care pot fi auziti procurorul Ciprian Nastasiu si sirianul Omar Hayssam a fost facuta publica. Se pare ca discutia telefonica a avut loc in data de 12 noiembrie 2006 si a fost inregistrata de o persoana neidentificata, in mediu ambiental.

Codul fisierului audio intrat in posesia jurnalistilor de la Gardianul arata ca inregistrarea a fost facuta de un telefon mobil marca Nokia Communicator, sau a fost transferata de pe un alt suport pe un asemenea telefon.

Convorbirea telefonica are o durata de 8 minute si 31 de secunde, insa prima parte a discutiei este destul de neclara, avand in vedere ca Ciprian Nastasiu vorbea fara sa fi dat pe speaker si vocea interlocutorului sau. Din discutie reiese ca Omar Hayssam a fost cel care l-a contactat pe procuror folosind o cartela reincarcabila pentru a nu fi depistata locatia sa.

Dupa cateva minute, se aude cum Nastasiu da telefonul pe speaker, iar vocea lui Omar Hayssam devine clara. Convorbirea se axeaza pe modul in care Hayssam a fugit din Romania.

Inregistrarea releva faptul ca acesta a plecat cu avionul la Beirut, fiind insotit de o persoana careia i-a platit o importanta suma de bani. Se pare ca Hayssam ar fi iesit din Romania prin aeroport folosindu-se de un pasaport fals, insa documentul se afla in posesia persoanei care l-a insotit.

Hayssam mai spune ca persoana in cauza i-a cerut un interviu in care sa-i dea in gat pe Nastasiu, pe fostul procuror general Ilie Botos si pe "Profesor", lucru cu care nu a fost de acord. De altfel, aceste afirmatii apar si in celelalte stenograme ale discutiilor dintre sirian si procuror.

In discutia dintre cei doi, se aminteste si de judecatoarea Sofica Dumitrascu despre care acestia vorbesc ca ar fi iesit de sub ancheta CSM, spre deosebire de Nastasiu care inca mai era cercetat la acea data.

Iata un fragment din stenograma discutiei:

"Hayssam: De ce sa ma incurc? Am zis, bine, tac! Tac! Tac! Tac! Ca tacerea e mai buna acum. Lasa sa vorbeasca si unul, si altul... Eu sa aud si sa analizez. Ca-i mai bine...

Nastasiu: Pai, ati vazut ca toti se retrag si raman... Am ramas eu singur care-s vinovat de tot".

La data discutiei, Omar Hayssam se afla in Siria, iar procurorul Ciprian Nastasiu se afla in ancheta Serviciului de Anchete Speciale din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind cercetat pentru modul in care a fost implicat in eliberarea lui Omar Hayssam din arest.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Hayssam Nastasiu, #discutie Hayssam Nastasiu stenograma Hayssam , #ancheta