PSD, dator vandut trupelor care au cantat la locale

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 09:20
1952 citiri
PSD, dator vandut trupelor care au cantat la locale

Partidul Social Democrat (PSD) este dator vandut trupelor care au concertat la manifestarile organizate de formatiune in timpul campaniei pentru alegerile locale.

Cel putin asta reiese din documentele inaintate instantei de firma care a intermediat contractele cu artistii si care se vede nevoita acum sa ceara, in instanta, onorariile datorate acestora de PSD, informeaza Evenimentul Zilei.

Suma totala se ridica la peste 1,5 milioane de euro - mai exact, 5.000.000 de lei si 250.000 de euro, in care sunt incluse si penalitatile, dupa cum au scris reprezentantii societatii in intampinarea facuta in instanta. Plangerea va fi luata in discutie de magistratii Tribunalului Bucuresti pe 9 decembrie.

Societatea respectiva a incheiat, in aprilie anul acesta, un contract in valoare totala de 626.725 de euro, cu PSD, reprezentat de trezorierul Aristide Roibu. Contractul, prin care firma se obliga sa presteze pentru partid servicii de PR, urma sa se incheie in decembrie 2008, plata urmand sa se faca esalonat.

Pe 5 mai, reprezentantii firmei si trezorierul PSD au semnat o anexa la acest contract, suplimentand banii alocati de partid cu 538.726 de euro, se arata in documentele aflate pe rolul instantei bucurestene.

Potrivit acelorasi documente, PSD ar fi achitat insa doar 268.800 de lei (aproximativ 70.000 de euro) din suma datorata societatii, in principal pentru serviciile prestate in perioada campaniei pentru alegerile locale.

O mare parte a datoriei pe care PSD o are fata de firma ar consta - potrivit surselor citate - in onorariile trupelor care au sustinut concerte pentru partid in vara acestui an, printre acestea numarandu-se Holograf si Voltaj.

Citeste si:
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Membrii USR PLUS se contrazic în privința referendumului prin care duminică, 26 septembrie, s-a votat alipirea comunei Țintești de orașul Buzău. Președintele filiale USR PLUS Buzău...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Sile this Millennium
rank 5
Cînd nu dau ŢEAPĂ şi dau de POMANĂ le moare OMUL cu MICUL în GÎT ce să-i faci GINIONILIESCU!