Razboiul pentru domeniul Balc: Familia Sturdza vs. Ion Tiriac

Sambata, 17 Ianuarie 2009, ora 10:58
6899 citiri
Razboiul pentru domeniul Balc: Familia Sturdza vs. Ion Tiriac

Mostenitorii familiei Sturdza au formulat o plangere penala impotriva omului de afaceri Ion Tiriac pentru tulburare de posesie.

Acestia sunt suparati ca sunt in imposibilitatea de a exploata 113 hectare de padure, pentru care detin titlu de proprietate, situate in interiorul domeniului de vanatoare din Balc, judetul Bihor.

Foarte prevazator, Ion Tiriac si-a imprejmuit terenul cu un gard electrificat, iar drumul de acces catre proprietatea mostenitorilor este pazit de catre angajati, scrie Gardianul.

Mostenitorii sustin ca au incercat in cateva randuri sa vanda padurea familiei, insa nu au reusit din pricina acestui impediment.

Desi au incercat sa vanda mosia chiar omului de afaceri, acesta le-a oferit o suma de 15 ori mai mica decat valoarea actuala a terenului.

Diana Ghica a reusit sa intre, in vara anului 2006, in posesia a 113,75 hectare de padure aflata pe domeniul Balc, zona renumita pentru fondul de vanatoare preferat al fostului dictator Nicolae Ceausescu, de unde aduna trofeele cele mai premiate in partidele de vanatoare.

Mostenirea face parte insa din teritoriul mult mai vast pe care omul de afaceri Ion Tiriac l-a conesionat de la stat pentru o perioada de 49 de ani, pentru infiintarea complexului de vanatoare.

De aici si refuzul omului de afaceri si al angajatilor acestuia de a nu permite accesul mostenitorilor de drept pe proprietate.

Mostenitorii au incercat in nenumarate randuri sa intre in padurea seculara de la Balc care le-a revenit potrivit legii de retrocedare, dar accesul le-a fost ingradit de bodyguarzii firmei Wild Boar care se ocupa de administrarea complexului vanatoresc detinut de Tiriac.

Astfel, in data de 1 iulie 2008, reprezentantii legali ai familiei mostenitoare au depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Marghita pe numele omului de afaceri si al conducerii Ocolului Silvic Marghita, judetul Bihor, pentru tulburare de posesie, conform articolului 220 Cod Penal.

Avocatii lui Tiriac susutin insa ca nu au primit nicio plangere de acest gen.

Citeste si:
Cum arată careul de ași la Trofeul Ţiriac-Năstase. Cine e tenismenul român care s-a oprit în sferturi
Cum arată careul de ași la Trofeul Ţiriac-Năstase. Cine e tenismenul român care s-a oprit în sferturi
Tânărul tenismen român Nicholas David Ionel a fost învins de cehul Jiri Lehecka, în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, vineri, în sferturile de finală ale turneului challenger Trofeul...
Ilie Năstase plătește tribut pentru gura lui mare: ce declarație i-a enervat pe cei de la Adidas
Ilie Năstase plătește tribut pentru gura lui mare: ce declarație i-a enervat pe cei de la Adidas
Ilie Năstase este un personaj excentric, care s-a remarcat pe teren, dar și după retragerea din activitate. Nasty a fost primul lider ATP și sportivul care a reprezentat firma germană...
Sursa: Ziare.com