Retea de spionaj economic in favoarea Rusiei, prinsa la Bucuresti

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 11:20
9132 citiri
Retea de spionaj economic in favoarea Rusiei, prinsa la Bucuresti

Mai multi rusi si romani sunt cercetati de procurorii DIICOT, fiind suspectati ca au facut spionaj economic in favoarea Federatiei Ruse.

Suspectii ar fi divulgat unor oameni de afaceri rusi informatii si documente clasificate, referitoare la zacamintele de cupru si metale rare din zona Moldova Noua, mai exact zacamantul de banatite si zacamantul "Suvorov", se arata intr-un comunicat DIICOT, remis vineri Ziare.com.

Anchetatorii precizeaza ca se efectueaza verificari privind autenticitatea documentatiei, caracterul clasificat al informatiilor si documentelor, impactul negativ asupra securitatii nationale precum si efectele produse asupra economiei nationale si mediului concurential, urmand ca, raportat la probatoriul administrat, sa fie dispuse masurile legale in cauza.

De asemenea, mentioneaza sursa citata, un cetatean rus in varsta de 42 de ani a fost retinut, pe 19 octombrie, pe aeroportul Henri Coanda, in momentul in care incerca sa scoata din tara, catre Rusia, documente si harti secrete referitoare la zacaminte de cupru si metale pretioase din zona Moldova Noua.

Cetateanul rus care a incercat sa iasa din tara cu documente clasificate despre zacaminte de cupru si metale rare din zona Moldova Noua are interdictie de a parasi Bucurestiul, masura fiind luata de procurorii DIICOT dupa ce a fost prins pe Aeroportul Otopeni.

Suportul informativ a fost asigurat de catre SRI, mai transmit reprezentantii DIICOT.

Romania TV sustine, pe surse, ca in aceasta retea era implicat si diplomatul rus care a parasit tara noastra in urma accidentului in care a lovit o fata de 19 ani pe trecerea de pietoni.

D.R.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...