Rodica Stanoiu a "informat" si despre judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 23:03
3198 citiri
Rodica Stanoiu a "informat" si despre judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru

In urma unei caracterizari a Aspaziei Cojocaru, care ar fi fost facuta de Rodica Stanoiu pentru Securitate, actuala judecatoare ar fi fost recrutata pentru a da note informative detaliate despre colega ei de birou, Marilena Uliescu, persoana pe care ar fi si urmarit-o Stanoiu, arata CNSAS.

"Aspazia Cojocaru (n.r. - fosta colega a Rodicai Stanoiu la Institutul de Cercertari Juridice, la acest moment, judecatoare la Curtea Constitutionala a Romaniei) prezinta o anumita incredere, in masura in care se stabileste o relatie cu ea. Este in relatii foarte apropiate cu Marilena (n.r. - Marilena Uliescu, fosta colega cu Rodica Stanoiu, la Institutul de Cercetari Juridice), cunoaste o multime de amanunte din viata acesteia.

Este foarte curioasa, sesizeaza foarte usor tot ce se intampla in jur", relata sursa "Sanda" intr-o nota informativa din martie 1984, conform actelor depuse de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) la dosarul aflat la Tribunalul Bucuresti.

Profilul psihologic si profesional al Aspaziei Cojocaru care ar fi fost realizat de fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu a fost folosit ulterior de catre ofiterii fostei Securitati pentru a o contacta pe actuala judecatoare la Curtea Constitutionala in vederea recrutarii ei ca informator, arata CNSAS.

In probele depuse la dosar de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii este notat faptul ca, ulterior, Aspazia Cojocaru ar fi dat Securitatii materiale informative sub numele conspirativ "Ana".

Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in cabinetul Nastase, intre anii 2000 si 2004, ar fi dat note informative, sub numele conspirativ "Sanda", incepand cu anul 1983 pana in anul 1987, arata CNSAS in documentele depuse la dosar.

#Rodica Stanoiu, #informator Securitate, #judecator CCR, #Aspazia Cojocaru , #ancheta