Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Romania nu are bani sa studieze OZN-uri

Joi, 15 Mai 2008, ora 09:56
4279 citiri
Romania nu are bani sa studieze OZN-uri

In Romania nu se pot studia OZN-urile, pentru ca Ministerului Apararii nu are bani sa creeze un departament special in acest sens.

Andreea Dumitru, purtatorul de cuvant al Ministerului, sustine ca cercetarea stiintifica a acestor fenomene presupune echipamente speciale si personal de inalta calificare, ambele presupunand costuri extrem de ridicate.

"Ministerul Apararii are prioritati mult mai mari acum, banii pe care ii avem in buget sunt dirijati catre dotarea cu echipament si armament modern, catre trupele aflate in teatrele de operatiuni si, in general, catre procesul de reorganizare si modernizare al armatei romane", a declarat Andreea Dumitru, pentru Gardianul.

Fenomenele de tip OZN semnalate pe teritoriul Romaniei sunt inregistrate in documentele ministerului, doar daca acestea reprezinta potentiale pericole la adresa sigurantei nationale sau daca afecteaza persoane sau echipamente din cadrul armatei.

Rapoartele respective au caracter de secret de serviciu si pot fi declasificate doar prin ordinul ministrului apararii, Teodor Melescanu.

"Ministerul Apararii nu are nici un interes sa ascunda eventualele incidente in care au fost implicate avioanele noastre sau au fost facute observatii radar. Exista date care nu pot fi facute publice, deoarece ar dezvalui capacitatile echipamentelor, dar eventualele incidente nu au caracter secret", a declarat Andreea Dumitru.

La sfarsitul lunii octombrie 2007, un avion MIG 21 Lancer a fost lovit de unul sau mai multe obiecte neidentificate, la Campia Turzii. In acest caz, ca si in multe altele, ancheta nu a putut stabili cu precizie ce anume a lovit avionul.

"Din pacate, asa cum spuneam, deocamdata nu ne putem permite << luxul >> achizitionarii unor echipamente specializate si a angajarii unor specialisti care sa se ocupe numai de aceste fenomene, pentru ca avem alte prioritati, mult mai presante. In cazul de la Campia Turzii am apelat la SRI, in speranta ca echipamentele pe care le detine serviciul vor reusi sa faca imaginile mai clare, dar nici specialistii SRI nu au reusit sa determine natura obiectelor", a adaugat Andreea Dumitru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are selecționerul Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are selecționerul Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#extraterestri, #Terra, #OZN, #armata, #Romania, #bizar , #ancheta