Saftoiu il acuza pe Basescu ca asculta telefoanele lui Iliescu si Geoana

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 20:50
5383 citiri
Saftoiu il acuza pe Basescu ca asculta telefoanele lui Iliescu si Geoana
foto: Tehnopol

Fostul consilier prezidential si fost sef al SIE, Claudiu Saftoiu, a declarat public ca Traian Basescu stia ce vorbeau la telefon Ion Iliescu si Mircea Geoana pentru ca le asculta si ii povestea si lui ce vorbeau cei doi lideri politici.

Acuzatiile grave care i se aduc presedintelui au fost facute de Claudiu Saftoiu la Realitatea Tv.

La o ora de la declaratii, Saftoiu a revenit telefonic, precizand ca a aflat de telefoane din surse publice. Fostul consilier prezidential a declarat initial ca Basescu ii povestea continutul discutiilor dintre Geoana si Iliescu.

"Eu am aflat de interventii politice care se bazeaza pe informatii si interceptari ilegale, acum un an, acum doi ani si am aflat de la presedintele Romaniei ca el stia ce vorbeau Iliescu si Mircea Geoana", a declarat Saftoiu.

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost surprins de declaratia facuta de fostul sef al Serviciului de Informatii Externe si a reactionat dur.

"Sa le fie rusine si nu vreau sa fac alte comentarii", a afirmat Iliescu.

La numai o ora de la acuzatiile aduse, Claudiu Saftoiu a intrevenit telefonic si a mai adus cateva precizari.

"Este vorba de declaratiile pe care Basescu le dadea in presa, nu ca-mi spunea mie. Am aflat din surse publice ca presedintele stia ca anumiti politicieni vorbeau la telefon despre politica, asta nu inseamna ca mi-a spus personal", a spus Claudiu Saftoiu.

Este pentru a doua oara cand fostul sef al SIE face declaratii surprinzatoare pe tema interceptarilor. Prima i-a fost fatala in cariera. Acum 2 ani a pierdut functia de director al SIE dupa ce a afirmat in fata comisiei pentru suspendarea sefului statului ca SIE are aparatura si face interceptari. Potrivit legii numai SRI este abilitat sa faca interceptari si numai pe baza unui mandat emis de un judecator.

Presedintia cere dovezi

Administratia Prezidentiala respinge, intr-un comunicat de presa, afirmatiile facute de Claudiu Saftoiu "prin care acesta sugera existenta unor interceptari ilegale ale convorbirilor telefonice dintre doi lideri politici".

"Administratia Prezidentiala ii solicita domnului Saftoiu sa probeze afirmatiile facute. Administratia Prezidentiala face apel la mass media sa trateze cu maxima reticenta astfel de afirmatii care reprezinta intoxicari fara nicio baza reala si cu o evidenta tenta politica", se precizeaza in comunicatul de presa.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Claudiu Saftoiu, #asculta telefoane, #Ion Iliescu, #Mircea Geoana, #Traian Basescu , #ancheta