Scandalul in care a fost implicat consulul Nuica, o comanda a comunistilor?

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 17:57
5699 citiri
Scandalul in care a fost implicat consulul Nuica, o comanda a comunistilor?

Scandalul cu tenta erotica in care este implicat diplomatul roman Ion Nuica a fost declansat de catre un prieten al lui Iurie Rosca.

Specialistii in domeniu afirma ca scandalul a fost o comanda a regimului Voronin, concretizata prin intermediul agentilor de la Serviciul de Informatii si Securitate (SIS), informeaza Jurnal de Chisinau.

Articolul din ziarul Curentul, care insoteste filmuletul, este semnat de George Roncea, cunoscut, alaturi de fratele sau, Victor, angajat la ziarul "Ziua", ca fiind prieten apropiat cu actualul vicepremier moldovean responsabil de structurile de forta, liderul PPCD Iurie Rosca, mai scrie Jurnal de Chisinau.

SIS a folosit unealta clasica in actiunile de spionaj, "amanta", pentru ca acest scandal sa fie utilizat in scop politic in campania electorala. Analistii spun ca aceste imagini vor fi valorificate pana la refuz printre alegatori contra Romaniei si a miscarii de eliberare nationala din Basarabia.

"La fel de bine ar fi putut sa fie mana regimului actual insa fara implicarea tinerei. Este posibil ca ea sa nu fi stiut ca este filmata. In caz contrar, de ce ar fi deconspirat-o, expunand-o atat de mult. In mod normal, a distruge si expune un agent de informatii ar fi o mare prostie pe care o poate face un serviciu de informatii", afirma cei care au lucrat in sistem.

Intreg momentul a fost filmat de SIS in scop de santaj si cum Nuica a rezistat acestuia, autorii au difuzat filmul pentru a prejudicia imaginea Romaniei, mai scrie Jurnal de Chisinau, care precizeaza ca de obicei, cand cineva este filmat in asemenea ipostaze, imaginile apar, nemontate, mai intai pe Youtube. Acum s-au dat intr-un ziar.

Jurnalistii moldoveni mai scriu ca, felul in care a fost realizat montajul ii determina sa creada insa ca pelicula este opera agentilor lui Voronin, care au supus presiunilor mai multe angajate basarabence ale Consulatului pentru a le atrage de partea SIS. Se vehiculeaza ca din cele 60 de angajate basarabence in Ambasada Romaniei la Chisinau patru ar fi agenti SIS.

Cine este tanara din filmuletul cu Ion Nuica?

Jurnal de Chisinau a reusit sa afle cine este tanara cu care consulul roman Nuica intretine relatii sexuale in filmul postat pe internet, insa, deocamdata, prefera sa nu dezvaluie numele acesteia.

Ea are 23 de ani, este originara dintr-un raion din sud, provine dintr-o familie instarita si este descrisa de cei care o cunosc ca fiind "bruneta si foarte frumoasa".

Este sau, cel putin, a fost pana nu demult angajata a Consulatului Romaniei la Chisinau, cu sediul in str. Gr. Ureche 2, acolo unde l-a cunoscut pe fostul diplomat roman. Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul sustin ca idila dintre cei doi se consuma intr-un apartament situat in central Chisinaului.

Se pare ca acolo diplomatul obisnuia sa se retraga cu amanta pentru partide de sex, fara a banui vreo clipa cat de mult se poate compromite.

Desi avea un profil deschis pe un site de socializare rusesc, de la izbucnirea scandalului domnisoara si-a retras toate fotografiile de pe acest site si orice informatie despre ea, iar apropiatii sai spun ca si-a schimbat inclusiv numarul de telefon. Dupa mai multe insistente, ziaristii de la Jurnal de Chisinau au reusit sa ia legatura cu tanara din filmulet.

"Tot ce se vehiculeaza nu este adevarat. Nu vreau sa explic nimic, voi organiza o conferinta de presa in care voi raspunde la toate intrebarile. Voi raspunde oficial la toate acuzatiile ce mi se aduc. Nu am pentru ce sa va conving ca nu sunt eu aceea. Convingeti-ma voi pe mine ca eu sunt acea fata. Mai mult nu vreau sa raspund la nicio intrebare. Nu ma intereseaza toate barfele care circula pe seama mea. Respectivele imagini puteau sa fie trucate. Nu sunt agent SIS", a declarat fata.

Dupa o analiza atenta a filmului mai multi experti sustin ca toate datele indica ca "scenele" au fost filmate cu o camera pusa in poseta domnisoarei, insa exista si voci care sustin ca ar fi fost instalata o camera in manerul usei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#scandal Nuica comunisti, #Ion Nuica consul, #consul roman Chisinau , #ancheta