Scandalul Ridzi, la episodul "concertul din Parcul IOR": cine nu a respectat termenele?

Luni, 06 Iulie 2009, ora 20:09
1702 citiri
Scandalul Ridzi, la episodul "concertul din Parcul IOR": cine nu a respectat termenele?
Foto: Realitatea

Event-managerul Mobile Media Events, George Stirbei, cel care a organizat concertul de Ziua Tineretului din parcul IOR, a spus ca a fost platit cu 31.855 euro, in calitate de subcontractant al Artisan Consulting SRL.

Firma din urma, insa, a obtinut 1,1 milioane de lei de la MTS pentru evenimentele din Bucuresti.

"Eu m-am ocupat de concertul din parcul IOR din 2 mai precum si de doua instalatii de karaoke care au fost trimise una la Costinesti, pe 1 si 2 mai, si amplasata langa scena MTV, pentru jocuri si concursuri, si una la Bucuresti, langa Clubul Sahistilor.

Am fost angajat de firma Artisan, am facut o oferta, am negociat, am semnat un contract, eu l-am executat, usor, usor mi-am incasat si banii", a declarat event-managerul Mobile Media Events, in fata Comisiei de ancheta care vizeaza modul cum ministrul Monica Iacob Ridzi a cheltuit sumele pentru organizarea "Zilei Tineretului".

Stirbei a spus ca el a incasat 31.855 de euro de la Artisan, suma care acopera concertul de la Bucuresti- respectiv scena, sunet, lumini, grup electrogen, garduri si cele cinci formatii care au cantat in intervalul orar 17.00-21.55 - DJ Rhynno si Sylvia, Pepe, Sistem, Vita de Vie, Holograf.

"Ei(Artisan-n.r.) ar fi trebuit sa plateasca 28.570 euro, care a fost initial suma contractului pentru concertul de la Costinesti la care s-au adaugat banii pentru instalatiile de karaoke, pana la suma de 31.855 euro", a precizat Stirbei.

Totodata el a spus ca, desi contractul prevedea o transa de 50% din bani in avans, pentru plata artistilor, Artisan nu a respectat termenele de plata.

"Ultima transa de bani am incasat-o pe 6 iunie, ei cumva nu au respectat termenele de plata. Eu am platit artistii din surse proprii pentru a nu ma discredita in fata lor", a mai precizat Stirbei.

Atacurile dintre membrii Comisiei de ancheta continua

Deputatul social-democrat Nicolae Banicioiu a intervenit, comparand datele prezentate de Stirbei cu datele din contractele dintre Artisan si MTS.

"Inteleg ca dumneavoastra, pentru tot evenimentul de la Bucuresti si cele doua instalatii de karaoke ati primit de la Artisan 31.855 de euro. Noi avem aici un contract intre Ministerul Tineretului si Artisan in valoare de vreo 300.000 de euro care presupune organizarea acestui eveniment", a semnalat Banicioiu. "Daca incepem sa discutam politic...ramane cum am stabilit saptamana trecuta", a amenintat democrat-liberalul Cristian Boureanu, care, saptamana trecuta l-a facut "prost" pe acelasi Nicolae Banicioiu.

Sever Voinescu a intervenit impaciuitor, aratand ca din banii pe care MTS i-a platit Artisan "s-au platit multe alte lucruri". "Pana vom aduna sumele si vom vedea il rog pe colegul meu sa se abtina, daca poate", s-a adresat Voinescu ironic lui Banicioiu.

Stirbei a mentionat ca in afara de scena sa, de cealalta parte a parcului IOR mai exista o scena, care a inteles ca a fost folosita pentru jocuri si concursuri, dar nu a putut precizat daca aceasta apartinea Ministerului Tineretului.

Deputatul democrat-liberal Dan Zatreanu a precizat ca el sta in zona si ca acea scena a fost folosita pentru prezentari de moda si concerte. "In contractul cu Artisan nu se regasesc alte trupe", a semnalat Bogdan Olteanu, dupa ce Stirbei a spus ca trupele contractate de el nu ar fi avut cum sa concerteze si pe cealalta scena.

Conform contractului numarul 13 al MTS, incheiat cu Artisan Consulting SRL pentru evenimentele din Parcul IOR din Bucuresti, acesta se ridica la 1.173.161 de lei. Conform anexei, MTS a platit pentru "trupele artistice" 260.850 de lei si pentru "ansamblurile muzicale" - 50.000 de lei.

De asemenea, pentru "serviciile artistice conexe desfasurarii evenimentului"au fost acordati 200.000 de lei, pentru "productia de spoturi TV si radio" 25.000 de lei, in timp ce pentru "serviciile de prezentare si promovare in cadrul evenimentului de divertisment, precum si produsele/materialele aferente acestora" au fost alocati 250.000 de lei, iar pentru "organizarea de ansamblu a evenimentului"- 200.000 de lei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Monica Iacob Ridzi, #Ridzi concert IOR, #scandal Ziua Tineretului , #ancheta
Comentarii
Poza Domnita_Ralu
Domnita_Ralu
rank 3
Se va dovedi legalitatea contractelor si al tuturor faptelor. Astept deja reactiile celor care astazi au ca singur "hobby" sa loveasca in Monica Ridzi