Se anunta un tun imobiliar, cu parafa lui Sorin Oprescu

Miercuri, 06 August 2008, ora 21:05
15661 citiri
Se anunta un tun imobiliar, cu parafa lui Sorin Oprescu

Noul primar general, Sorin Oprescu, si-a inceput mandatul cu lovituri de imagine: a demolat doua terase de fite in Herastrau, a dat de pamant cu niste directorasi din primarie, a rupt contractul cu Dalli si a facut declaratii in stilul spumos arhi-cunoscut. Parea sa fie primarul care face si care se va dezice in totalitate de naravurile fostilor edili.

La sfarsitul lunii iulie, proaspatul primar semneaza o dispozitie prin care se aproba dezafactarea materialului dendrologic de pe terenul localizat pe Soseaua Fabrica de Glucoza, nr. 6-8. Este vorba de un teren al primariei care era gestionat de ALPAB - Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti pe care se afla o pepiniera, administrata de institutia amintita anterior, precum si alti arbori salbatici.

Terenul se intinde pe circa 36 de hectare (!) si se afla intr-o zona mult ravnita imobiliar, langa Lacul Tei (vedeti fotografia din satelit, atasata). Este marginit de Soseaua Fabrica de Glucoza si de Soseaua Petricani. In zona se afla si fosta baza sportiva Keoke, culcata la pamant, odata cu arborii sai, de interese imobiliare. Aparent, primarul Oprescu nu face decat sa dea curs unei hotarari din 2005 a fostului primar Adriean Videanu, potrivit unui document publicat pe site-ul primariei si pe care il gasiti la finalul acestui articol in format .pdf.

Hotararea semnata de catre Oprescu naste suspiciuni din mai multe motive. Actul precedent pe care il invova, 4175 din 2005, nu are legatura cu terenul din Fabrica de Glucoza - vezi al doilea document atasat articolului.

De asemenea, acest teren nu face obiectul vreunei revendicari, potrivit informatiilor de pe pagina de Internet a Primariei Generale. De ce oare, fix dupa alegeri, a fost cedat un teren urias, impadurit in cea mai mare parte, cu semnatura unui primar care in campanie promitea protejarea si dezvoltarea spatiilor verzi in Bucuresti?*

Ziare.com a solicitat saptamana trecuta un punct de vedere din partea adminstratorului acestui teren, ALPAB. Avem promisiunea de a-l primi in cateva zile. Asteptam insa si clarificari din partea edilului sef care fie a semnat ca primarul un act care invoca un document fara legatura cu afacerea de fata, fie demonstreaza ca este din aceluasi aluat cu "ilustri" sai predecesori.

*Pe site-ul lui Sorin Oprescu inca putem citi temele de campanie. In "urbanism si arhitectura" scrie: spatii verzi putine si in scadere de la an la an, poluarea si schimbarea microclimatului, presiuni exercitate de investitiile imobiliare ori lipsa unei culturi de ocrotire a mediului inconjurator; tot pe site, Oprescu oferea solutii - angajament: refacerea centurii verzi a Bucurestiului, program de intretinere a parcurilor, a lacurilor si a spatiilor verzi; plantarea de arbori, fnalizarea lucrarilor primei statii de epurare a apelor uzate si demararea unui program de infiintare de noi parcuri.

Mai jos, puteti vedea cateva imagini ale terenului. De asemenea, puteti descarca doua documente in format .pdf, invocate in textul de mai sus.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...