Secretele casatoriei lui Nicu Ceausescu

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 08:59

   

Secretele casatoriei lui Nicu Ceausescu
Nunta lui Nicu Ceausescu cu Poliana Cristescu, asa cum a fost vazuta de unul dintre putinii ei martori, seful Garzii familiei Ceausescu, este povestita de col. (r) Adrian Eugen Cristea in cartea sa recent aparuta, "A fi sau a avea".

Fragmente din volumul despre intimitatea fostei familii prezidentiale a Romaniei sunt publicate de Jurnalul National, in editia electronica de miercuri.

In anul 1981, Nicu Ceausescu implinise 30 de ani si inca nu era casatorit. Era prim-secretar al CC al UTC si membru important in conducerea partidului.

"Mama nu se lasa si ii si gasise mireasa, la Targoviste, cu ocazia unei vizite oficiale. Cea pe care pusese ochii se ocupa cu pionierii din judet. Din primele verificari rezultau numai aspecte corespunzatoare scopului: infatisare agreabila, tanara, licentiata, fara incurcaturi si cu multa minte. A mutat-o la Bucuresti, unde a numit-o direct secretara a CC al UTC, in subordinea lui Nicu. Abia mai tarziu au aflat cei doi ce se urmarea. Fetei i s-a mai asigurat casa, masina si onoruri.

Cand si in ce imprejurari s-a ajuns la hotararea ca Nicu si Poliana sa-si oficializeze casatoria nu se cunoaste. Cert a fost ca o asemenea hotarire s-a luat pe baza acceptiunii lor si ca rolul principal l-a avut Elena Ceausescu...Oficializarea casatoriei a fost fixata la domiciliul lui Nicu Ceausescu, langa Biserica Alba.

A sosit primarul general al Bucurestiului, care, prin calitatea lui, trebuia sa oficializeze actul casatoriei. Erau prezenti Emil Bobu, membru in conducerea partidului, si Tudor Postelnicu, seful Securitatii, probabil amandoi in calitate de martori. In casa, Nicu si Poliana.

A venit o masina mica de la sectorul de aprovizionare al partidului, cu un ospatar. S-au descarcat rapid cateva cutii mici de carton cu piscoturi si sampanie.

Ultimul personaj principal care a sosit inainte de inceperea oficializarii casatoriei a fost Elena Ceausescu. Singura, fara sot. Ginerele era tafnos...nici nu se interesase daca vor avea macar un pahar de sampanie pentru invitati. Ca si in toate celelalte cazuri, stia el ca sunt altii, platiti, ca sa gandeasca si sa organizeze tot ce era necesar.

Primarul, sesizand ca Elena Ceausescu epuizase zambetele, a inceput oficializarea casatoriei. Dar nici nu trecusera cateva zeci de secunde ca este intrerupt de Nicu. Ii cere documentul ca sa-l semneze. Gest pe care il face si Poliana. Nicu si Poliana s-au suit in masina si au plecat.

Tot in graba, pentru ca Nicolae si Elena Ceausescu sa nu astepte la resedinta lor. Aici, o masa aranjata, ca de obicei, pentru familia unui presedinte al unei tari cu un regim politic comunist. Doua locuri in plus si flori mai multe, tort si ce-o mai fi fost, conform indicatiilor mamei.

Dupa aproape doua ore si ceva, masa s-a terminat... Nunta s-a sfarsit. Nicu si-a luat nevasta si au plecat acasa la ei...S-au despartit. Fiecare in camera lui."

Col. (r) Adrian Eugen Cristea a fost adjunctul sefului Directiei a V-a a Securitatii din 1979 si pina in iunie 1989, cind s-a pensionat. Respectiva directie era compusa in ultimul an al regimului comunist din circa 650 de ofiteri si subofiteri care se ocupau de securitatea si garda demnitarilor comunisti, serviciile de informatii pentru protectia familiei presedintelui tarii, membrilor CC al PCR si Consiliului de Stat.

Nicu Ceausescu (foto) s-a nascut la 1 septembrie 1951. A fost prim-secretar al CC, al UTC, ministru pentru problemele tineretului si prim-secretar al Comitetului Judetean Sibiu al PCR. A murit in 1996.

Poliana Cristescu a fost presedinte al Consiliului National al Organizatiei de Pionieri (CNOP) (1985-1989), secretar al CC al UTC (1985-1989), deputat si secretar al MAN (1985-1989), membru al CC al PCR (1984-1989).
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 28694 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
N.C.
rank 1
SEC.
Sec banc domnule colonel. Nu spuneti adevarul, fabricati, faceti erori,sau va joca feste aducerile aminte. Altfel au stat lucrurile.
oradeanul
rank 1
N.C. ne spui tu cum au stat lucrurile please?
vlad calugaru
rank 1
***
au inceput securistii sa-si scrie memoriile! mistificate desigur si cu litera mare la mijlocul cuvantului.....
Parintele Sofronie
rank 1
Nu coana Leana a ales-o pe Poliana
Toti comunistii care-l inconjurau pe Ceausescu, pe de o parte i se gudurau la picioare, iar pe de alta parte, vroiau sa-l tina sub control.
Marea lovitura data de comunisti, pe care au vrut s-o repete cu toti copiii lui Ceausescu, a fost introducerea in patul regal al lui Carol al II-lea, a unei prostituate, Lupeasca, fiica unui farmacist evreu din Iasi. Influenta ei asupra lui Carol, a fost si este si acum, devastatoare pentru Romania.
Aceeasi tactica, au vrut s-o aplice si in cazul copiilor lui Ceausescu. Cu Zoia si Valentin, le-a reusit, dar cum Nicu fusese stabilit sa urmeze la tron, lui trebuia sa i se bage pe gat o noua "Lupeasca".
Dupa despartirea lui Nicu de Poliana, s-a incercat de catre aceeasi comunisto-securisti, introducerea Nadiei Comaneci, in patul lui Nicu, dar, cum se spune elegant, "nu s-au potrivit la caracter".
Exilatu'
rank 1
Cam asa s-a intamplat si dupa '90
"Toti comunistii care-l inconjurau pe Ceausescu, pe de o parte i se gudurau la picioare, iar pe de alta parte, vroiau sa-l tina sub control."
Sistemul s-a perpetuat . Asa a fost cu I.Iliescu , am auzit cum , intr-o vizita facuta prin vestul tarii i se atragea atentia "noi v-am pus acolo!" . Fiind pe limba lui , a inteles mesajul si nu s-a abatut de la schema .
Si cu E.Constantinescu , cel infrant de fosta securitate , s-a intamplat aproximativ la fel , dar cu o mai mica amplitudine .
Despre Basescu , ce sa mai spunem , vedem cu totii ce se intampla .
REALITATEA
rank 1
Fratiorii PAUNESCU George Constantin& Viorel au ales-o pentru ca sa fure cat mai mult.
mult. Securistii si politistii corupti le erau obedienti fiindca erau santajati, iarasi cei corecti, amenintati!
Acum, sant rubedeniile lor pe pozitii de conducere, si asa au furat si Bancorexul si Intercontinentalul si Lido, dupa 1990!
Sant specialisti in teroare, manipulare si fraudare.
Videl Radulescu
rank 1
Obiceiuri vechi....
Cand eram de 19 ani mama a vrut sa ma casatoresca cu o fata gasita de ea ,era fica de chiabur cu avere si bani dar era uratica si nu mi-a placut,ma-m casatorit cand am vrut eu si a fost bine ,am 2 copi si 6 nepoti aici in Suedia.Probabil pe Nicusor la fortat intr-un fel sa se casatoreasca cu Poliana ca erau mari interese politice.Azi copii ciocoilor suntin mare masura desfranati si schimba femeile ca pe batiste ,ca asa e in democratia originala romaneasca.Videl 30 iulie 2008 Suedia
Mamaie
rank 1
Hauleu Videle cum mai parasit
In sfirsit te-am descoperit Videle. Care m-ai parasit si ai plecat la blondele ale din Suedia care sunt ca frigideru. Si cum parintii tai ma vrut de nora. HAuleuuu
cui mai laassat Videlee
Ricã
rank 1
men var i sverige...
...bor Herr Videl, om man får fråga??NU SUNT SECU:))ci fugar!!
Trevlig att träffas!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor