Ziare.com

Sectorul 6: Primaria da 48.000 de euro pentru un loc de parcare

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 14:27

   

Sectorul 6: Primaria da 48.000 de euro pentru un loc de parcare
Primaria sectorului 6 ofera 24,4 milioane lei (5,8 milioane euro) pentru constructia a 10 sisteme de parcare cu schelet metalic, cu cate 12 locuri fiecare, rezultand un cost per loc de peste 48.000 de euro, conform unui anunt de participare postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

Firma castigatoare a licitatiei privind parcarile cu sistem rotativ pe verticala cu schelet metalic va putea primi, in urmatorii trei ani, alte doua contracte de acelasi gen, fara licitatie, prin negociere directa.

Un sistem de acest fel va ocupa o suprafata maxima de 40 de metri patrati, va fi inalta de 14 metri (cat un bloc de patru etaje), iar un loc de parcare va avea minimum 5,2 metri lungime, cel putin 2,1 metri latime si o inaltime mai mare de 1,6 metri.

Licitatia pentru contractul de 24,4 milioane lei va avea loc pe 21 octombrie.

Edilii sectorului 6 au aprobat cheltuirea a 40 de milioane de euro pentru construirea a 200 de sisteme de parcari din schelet metalic, care vor genera 2.400 de locuri pentru masini. Din aceste cifre ar fi rezultat un cost de 16.666 de euro pentru un loc de parcare, in conditiile in care pe piata au existat oferte de doar 8.000 de euro.

Astfel, in mandatul lui Adriean Videanu la conducerea municipalitatii, cand sectorul 6 era condus tot de actualul edil, Cristian Poteras, municipalitatea bucuresteana intentiona sa realizeze o structura de parcare metalica pe 11 niveluri, care sa poata primi 500 de masini. Costul structurii era estimat la patru milioane de euro, de unde rezulta suma de 8.000 de euro pentru un loc de parcare.

Hotararea aprobata recent de Consiliul Local al sectorului 6 prevede construirea a 22 de astfel de sisteme anul acesta, 60 de sisteme in 2010, 58 de sisteme in 2011 si 60 de sisteme in 2012.

Sursa: rNews

Articol citit de 1352 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa vedeti al Berceanu ce licitatii face...

ehei.a.sta e mic copil..

 

Si Berceanu are amanta, precum stapanul sau Basexu

Cata vreme Berceanu va fi plecat la Min Agriculturii va lasa Transporturile ma mana lui Cristina Palos, fosta
secretara la PDL pe care Berceanu poarta prin taote institutiile prin care trece pentru simplu motiv ca este cea mai
buna prietena a amantei sale. Acesta Palos este o fustrata care terorizeaza toti angajatii ministerului, practic nicio
hartie nu are voie sa ajunga la mapa lui BErceanu fara sa treaca la aceasta individa.
Toate aranjamentele din Minsiter se fac prin mana acestei femei care ameninta angajatii ministerului ca vor fi dati afara
pentru simplu motiv ca s au angajat in minsiter dupa plecarea lui Berceanu.

 

FURACIUNE...TOVARASE PRIMAR!!!!!!!!!

Daca s-ar fi dorit cu adevarat sa se amenajeze locuri de parcare....s-ar fi facut acest lucru...cu bani putini...si locuri suficiente....sunt..in acest moment...locuri virane..o multime..aflate in adiministratia domeniului public...neutilizate...neingrijite...care sunt amplasate in apripierea blocurilor...nu sunt interesante intrucat nu ies..spagi si bani de campanie...pentru partidul de proveniente al tovarasului primar.....!!!!!!!!!

 

pai si daca facea pe locuri virane parcari...

el de unde isi mai lua si el comisioane grase sasi poata mentine stilul de viata, ca doar no fi primar ca sa fie prost si sa nu fure?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor