Sefii DNA si DIICOT vor castiga mai mult decat ministrii

Luni, 31 August 2009, ora 23:08
2401 citiri
Sefii DNA si DIICOT vor castiga mai mult decat ministrii

Premierul este plasat cu un coeficient 11,8 in grila Legii unitare de salarizare, iar sefii DNA si DIICOT vor castiga mai mult decat ministrii si parlamentarii, in varianta Legii unitare agreata in intalnirea de luni seara de la guvern.

Astfel, sefii celor mai importante departamente din Parchetul General, DNA si DIICOT, vor castiga echivalentul a 11,4 salarii minime pe economie, la fel ca un ministru de stat si un chestor din Parlament, a precizat un participant la discutiile de luni seara de la Guvern.

Un ministru este plasat, in schimb, pe grila legii unice cu un coeficient 11,2, iar un parlamentar are mai putin de 10 salarii minime, respectiv un coeficient 9,6.

Premierul este trecut pe cea de-a doua treapta, cu coeficient 11,8, alaturi de presedintii celor doua camere parlamentare, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, al Curtii Constitutionale, presedintele CSM, procurorul general si seful Curtii de Conturi.

Presedintele Romaniei a ramas, astfel, singurul demnitar cu coefieict maxim in grila Legii unice, respectiv 12, asa cum a decis guvernul la finalul saptamanii trecute.

Un vicepremier este plasat pe treapta a treia, la fel ca vicepresedintii CSM, ICCJ si judecatorii Curtii Constitutionale, cu 11,6 salarii minime.

Discutiile de luni seara au avut loc pe ultima forma a proiectului de lege, realizata de Ministerul Muncii, dupa ce guvernul a optat in weekend sa accepte propunerea sindicatelor de a reduce diferenta dintre salariile minime si cele maxime din grila Legii unitare de la 1/15 la 1/12. Astfel, toti coeficientii cuprinsi intre 9 si 15 au fost comprimati intre nivelurile 9 si 12.

Proiectul agreat luni seara urmeaza a fi discutat marti cu sindicatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legea unica salarizare, #salarii sefi DIIICOT DNA, #salarii ministri legea unica , #ancheta
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Poza Ana_Lugojana
Ana_Lugojana
rank 5
DNA si DIICOT sunt institutii care trebuiesc sa fie respectate si credibilizate!