Ziare.com

Serviciile secrete primesc 500 de milioane de euro de la buget

Luni, 02 Februarie 2009, ora 15:52

   

Serviciile secrete primesc 500 de milioane de euro de la buget
Serviciile secrete vor primi, in anul 2009, peste 500 de milioane de euro de la bugetul de stat, potrivit proiectului de buget.

Astfel, SRI-ul va primi, in 2009, cei mai multi bani de la bugetul de stat, avand asigurat un buget de 1, 32 miliarde de lei, adica 0,2% din PIB, informeaza NewsIn.

Totodata, SRI va putea sa cheltuiasca 50 de milioane de euro pentru investitii. Bugetul din 2009 este mai mic fata de cel din 2008, cand SRI a avut la dispozitie suma de 1,38 de miliarde de lei.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va avea un buget de 412, 2 milioane de lei, adica 0, 1% din PIB, dintre care 35 de milioane de
euro rezervati investitiilor. Bugetul STS este mai mic fata de previziunile fostului Guvern, care i-ar fi alocat 462, 85 milioane de lei, dar si de fondurile din 2008, cand a cheltuit 484, 9 milioane de lei.

Serviciul de Informatii Externe (SIE) va avea un buget de aproximativ sase ori mai mic decat cel al SRI, avand la dispozitie doar 223 de milioane de lei, dintre care 13 milioane de euro destinati investitiilor.

Pentru paza si protectia demnitarilor, in 2009, au fost alocate 148, 2 milioane de lei, adica 37, 1 milioane de euro. Totusi la capitolul investitii, SPP nu are prevazut decat 8 milioane de euro, in conditiile in care anul acesta ar trebui sa inceapa constructiile noului sediu al institutiei, care ar trebui finalizate in doi ani.

Conform proiectantului tehnic, valoarea estimata a noului sediu este de 130 de milioane de lei, adica peste 30 de milioane de euro.
Produsul intern brut este estimat, in acest an, la 579 miliarde lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vrajala, suma este de 2, 5 ori mai mare!!!

SRI si celelalte servicii secrete din tata asta primesc bani si din fondurile secrete care nu sunt cuprinse in bugetul de stat. Nu uitati ca, Romania isi desfasoara activitatea de ochiul si timpanul 18.000 de indivizi, un numar de 4 ori mai mare raportat la 100.000 de locuitori fata de Franta, Anglia, Italia, Spania si Germania...

 

Ce te miri ???

Pai tu cum crezi ca reusesti ca pastoresti o turma de oi zbanghii si speriate pe desupra ?
Cu niste dulai bine hraniti !
Asa ca dati securistilor ce e al lor , (de fapt isi dau singuri , asta nu inseamna ca ar fi multi in politica , nuuuu ...... ).

Serviciile secrete sunt cartele de crima organizata platite cu bani de stat !!!

Ce bine ca guvernul Roman e foarte preocupat cu finantarea serviciilor secrete, doar lor nu le ingheata nimeni salariile.

Serviciile secrete au dovedit in toata lumea ca nu fac altceva decat sa submineze vointa poporului si procesul democratic - si lucreaza mana in mana cu mafiile cele mai mari.

Kuku scuze!!!

La prima citire am luat-o ca, ironie dar mai apoi citind-o de mai multe ori am zis ca esti si tu unul dintre cei care baga fitile subtile pe Forum.

kukule tu esti unul dintre ei???

Ca prea le iei apararea acestor taietori de frunze la ciini pe bani frumosi platiti de cetatenii acestei tari.

Gelule, esti, sau ai fost dintre ei

Prea bine cunosti dedesupturile securitatii, asa ca, las-o mai moale cu "nu am fost securist" ca nu mai tine. Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca sumele sant fabulos de mari, la cata traba nu fac. Exemple sant destule, cand securitatea ar fi trebuit sa fie la post si nu s-a intamplat acest lucru. Daca tot platim acesti bani, macar sa stim ca merita, nu? Am zis.

Ironia se pare ca e o chestie pe care nu o intelegi !!!

Mai citeste draga gelule si printre rinduri .
Probabil o sa-mi spui ca acolo-s spatii albe , si nu-i tiparit nimic.
"IMI PLACE GELU , FOAARTE MULT , IMI PLACE GELU , FOAAARTE MULT "

Koko...., tu esti serios???

Vezi mai ca, au aparut destule informatii in presa, in acesti ani despre numarul de capete de organe ce activeaza in cele vreo sapte servicii secrete din tara noastra. Si in aceste articole se dadea suma de vreo 18.000 de capete de bovine si daca pui de exemplu o suma medie de 7000 de euro pe care o papa de la bugetul de stat fiecare cap de organ, salariu, logistica fixa si mobila pe luna constati ca e nevoie cam de 1, 5 de miliarde de euro anual pentru functionarea acestor servicii secrete care se ocupa cu spionarea propriilor cetateni care din impozitele lor le platesc acestora salariile. Mai ales cind SRI e stabilit prin lege ca, poate sa desfasoare activitati economice in interes propiu, folosindu-se de datele obtinute prin spionaj economic si interceptarea documentelor firmelor private economice pe care le fileaza si este de asemenea finantata si din fonduri speciale, care nu sunt cuprinse in bugetul de stat si nu e obligata sa dea socoteala cam nimanui in tara asta de felul in care cheltuieste banii contribuabililor. Asa ca nu e nevoie sa ma acuzi de a fi si eu cap de organ, nu tine vrajala ta fitilista. In rest iti doresc sa traiesti dupa cit de securist am fost eu iar mie imi doresc ca, sa traiesc dupa cit de nesecurist am fost eu in realitate.

Koko sunelu citeste aici!!!

"SRI si SIE tin la secret numărul personalului
SRI a refuzat să precizeze la cererea ziarului Adevărul numărul cadrelor sale. Ca de altfel si SIE, care precizează pe site-ul său de internet că "din motive de securitate, ca si celelalte servicii de informatii externe, nu face referiri la numărul angajatilor săi". In realitate insă, in Occident, numărul de angajati al serviciilor secrete, fie ele interne sau externe, nu este secret. Mai mult, chiar unele dintre ele, printre care si CIA, pun la dispozitie celor interesati grafice comparative cu numărul de salariati din ultimele decenii. MI5 si BND (serviciile externe britanice si germane) dau si mai multe informatii. In ciuda secretomaniei oficiale, Adevărul a reusit să afle numărul de cadre al celor două principale servicii secrete.

21 milioane de romani sunt supravegheati mai mult decat 90 milioane de nemti
Fostul director al SIE Cătălin Harnagea confirmă cifra de 12.000 de ofiteri pentru SRI. Generalul Ion Mihai Pacepa, fost director adjunct al Departamentului de Informatii Externe, care a cerut in 1978 azil politic in Statele Unite ale Americii, spune că această cifră este cea reală. Pacepa spune că SRI are, practic, un număr dublu de ofiteri in comparatie cu Franta, unde echivalentul său, DST (Direction de la Surveillance du Territoire), are numai 6.000 de cadre la o populatie aproape triplă decat cea a Romaniei. Mai precis, Romania are 21 milioane de cetăteni, iar Franta - aproape 61 de milioane, conform recensămantului din iulie 2005. Cătălin Harnagea, fostul sef al SIE, dă ca exemplu serviciul intern german, Bundesant für Verfassungschutz (BfV), care are 8.000 de ofiteri la o populatie de peste 90 milioane de oameni, adică una de peste patru ori mai mare decat cea a tării noastre, dar ofiterii de informatii din Germania Federală sunt cu 25 la sută mai putini decat cei din Romania. Concluzia lui Pacepa este că, astăzi,
"dimensiunile serviciilor secrete ale Romaniei sunt iesite din comun"."

guvern de nesimtiti

Se tiganesc la pensiile actorilor dar dau cu doua maini la securisti. Curat anticomunisti.

 

Pai cei 2000 de securisti sefi din anii epocii de aur!!!

Ce lucreaza acum in SRI tot pe post de sefi in SRI trebuie s-o duca foarte bine in anii democratiei de piata. Mai ales dupa ce s-au murdarit la greu miinile cu singele nevinovat curs in Dec. 89 si Iunie 90. Asa ca tebuie sa-i intelegem, minca-i-ar zama de lopata sa-i manince, de ce papa bani frumosi de la bugetul de stat din impozitele platite de cetatenii pe care, trintorii de capete de organe ii spioneaza.

 

CULTURA...

Cultura va primi 0,14% din PIB...SRI va primi 0,2% din PIB...s.a.m.d. O fi bine, o fi rau, nu stiu...Dupa parerea mea, de cetatean, cultura, invatamintul, investitiile, ar fi trebuit sa aiba cele mai mari bugete alocate...Dar, cum nu noi, facem lista de cheltuieli a Statului, poate cei ce-o fac stiu mai bine...Ce putem spune,este faptul ca ori a sa fim aparati, ori nu ! Mai ales ca celor de la STS li s-a acordat 0,1 %...

 

Pentru autorul/autoarea articolului

Romania nu are SERVICII SECRETE, ci doar SERVICII DE INFORMATII. Serviciile secrete se ocupa de promovarea intereselor unui stat prin actiuni secrete, cum face CIA sau facea KGB. Nu e cazul la SRI, SIE, samd

 

Bun, s-a dat legea ascultarii!

Acum vin si banutzii ce trebie chetluiti cu MARE ATENTIE la tabla impartirii!
Ca sunt cinici c.a.c.a.c.i.o.s.h.i.i nostri guvernoi, e putzin spus!
Puteau sa mai lase o saptamana-doua, de forma, sa nu poata bizonul disperat cu stampila de vot in mana, sa faca legatura logica!
Dar, pesemne, stiu guvernoii cat de bizon e bizonul si nu-si fac griji nici cat negru sub unghie: shi bizonul e tot un c.a.c.a.c.i.o.s!

 

alegeri

pt a asigura rezultatul alegerilor in favoarea lui basescu

 

dss nu SRI, DGIPI,

sunt bani foarte multi alocati pentru aceste servicii de informatii,
nu vor sa restructureze aceste servicii, sunt multi ofiteri de securitate in aceste structuri, poate voi publica numele celor cu functii de conducere, care sunt fosti ofiteri de securitate


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor