Sorina Placinta a lucrat pentru "Bennetton" si "Dutii"

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 16:24
5546 citiri
Sorina Placinta a lucrat pentru "Bennetton" si "Dutii"
Foto: sorinaplacinta.eu

La nici o ora dupa ce Monica Iacob Ridzi si-a dat demisia, Guvernul a scos din palarie un nou iepure: Sorina Placinta.

Nu a durat mult pana cand au aparut si primele informatii despre noul ministru, despre care foarte putini stiau cine este, si asta doar pentru ca, la un moment dat, aceasta ii propusese presedintelui Traian Basescu sa o lase sa-i confectioneze hainele.

Asadar, am aflat ca Sorina Luminita Placinta, in varsta de 44 de ani, a fost manager in turism si inspector vamal si a lucrat si in industria textila, fiind de profesie inginer textilist.

Ea a fost aleasa senator in circumscriptia electorala nr.41 Vrancea, colegiul uninominal nr.1, candidand pe listele PD-L. Este vicepresedinte al grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei si face parte din grupul parlamentar de prietenie cu Republica Coreea si din grupul parlamentar de prietenie cu Bulgaria.

Conform declaratiei de avere, Placinta detine doua terenuri in Focsani, trei case in Focsani si una in Elvetia, bijuterii si tablouri in valoare de 40.000 de euro si 3 autotursime.

Ca un inginer textilist a ajuns ministru al Tineretului si Sportului, nu e nicio mirare. Abia se completeaza lista: seful statului - marinar, ministrul Finantelor - inginer, refuzat la un concurs de director la o firma din Buzau, in urma cu opt ani, ministrul Economiei - absolvent al Facultatii de Transporturi, ministrul Sanatatii - fost distribuitor de Ferrari. Insa, dupa cum arata InPolitics, doamna Placinta nu prea se pricepe nici in domeniu in care este specialista.

Astfel, pe site-ul creat in campania electorala de anul trecut pentru a se prezenta alegatorilor, noul ministru spune ca detine o firma de confectii, Sorste SA, care "lucreaza doar pentru export, in general mass-production pentru nume ca Valentino, Bennetton (s.n.), H&M, Ikea si altii".

Pe lista companiilor detinute de Sorina se afla Milcovil S.A. si Artifex S.R.L, aceasta din urma dedicata productiei "hy fashion" (s.n.) pentru clienti ca D&G, COS, Massimo Dutii, Akris, Uomo Piu, Crombie, etc".

Iata cum domna Placinta nici macar nu-si cunoaste clientii: "Benneton" e, de fapt, Benetton, iar "Massimo Dutii" este "Massimo Dutti", asta ca sa nu mai vorbim despre cum isi dedica ea o firma "productiei hy fashion", sintagma corecta fiind "high fashion" (in engleza "moda de varf", n.red.).

Urari de bine de la Boc

Sedinta Guvernului de miercuri a debutat cu urarile de bine ale premierului Emil Boc pentru noul membru al Cabinetului.

Boc i-a cerut lui Placinta sa continue programul guvernamental pe componentele tineret si sport.

"Bine ati venit, va uram succes in echipa guvernamentala si sa continuati programul guvernamental pe componenta tineret si sport", a declarat Boc la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, citat de NewsIn.

Fiul ateu cu acte in regula

Andrei Razvan Placinta, fiul noului ministru, aflat in Elvetia, este slujitor al Primei Biserici Ateiste (First Church of Atheism).

Preotii sustin ca o asemenea organizatie este o erezie, ia in batjocura invatatura bisericeasca, si este similara asa-zisei biserici sataniste.

Andrei Razvan Placinta a obtinut, pe Internet, titlul de "pastor" al Primei Biserici Ateiste si oficiaza slujbe ateiste, potrivit Napoca News.

Membrii acestei asa-zise biserici pot deveni "pastori", "reverenzi", care sunt "hirotonisiti" pe Internet. Ei jura sa elibereze lumea de credinta religioasa si "oficiaza" ceremonii ateiste la nunti si inmormantari. Membrii bisericii ateiste neaga existenta lui Dumnezeu, dar folosesc toata terminologia crestina.

Angajatii lui Placinta, copii de sefi de la Ministerul de Finante, Garda Financiara si Finantele Publice Locale

Chiar daca pana acum nu si-a facut remarcata prezenta pe scena politica, acum Luminita Placinta este in bataia reflectoarelor si presa nu conteneste sa faca noi si noi dezvaluiri in cazul ei.

Jurnalistii de la HotNews au aflat ca ministrul nu si-a completat corect declaratia de interese, firma la care are drept angajati copii de sefi de la Ministerul de Finante, Garda Financiara si Finantele Publice Locale, Milcofil SA, nefiind trecuta nici in anul 2008 si nici in anul 2009.

Patru dintre angajatii acestei societati sunt Cremeriuc Cornel este, fiul Feliciei Cremeriuc, inspector principal la ANAF, in cadrul directiei de mari contribuabili, Grigorica Marius, fiul fostului director general de la directia de finante publice Vrancea, Grigorica Constantin, care este in prezent sef de serviciu, tot la directia de finante publice Vrancea, Bojoaica Roxana Elena, fiica adoptiva a adjunctului Garzii Finaciare din Vrancea, Nicolae Bojoaica si Pavel Cristian, fiul sefului administratiei financiare din Focsani, Pavel Teodor.

Inspectorul ANAF, adjunctul Garzii Financiare Vrancea si seful administratiei financiare au declarat pentru publicatia citata ca firmele ministrului Placinta isi achita taxele la zi si ca nu beneficiaza de tratament preferential chiar daca printre angajatii ei se numara copiii lor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sorina Placinta, #inginer textilist, #ministru MTS, #hy fashion, #Bennetton, #Dutii , #ancheta
Comentarii
Poza Click_aici
Click_aici
rank 2
Multumim presei pentru ca distruge cariera tinerilor! Multumim aliantei PSD PNL ca distruge democratia!
Poza Unsatuldedemocratie
Unsatuldedemocratie
rank 2