Spionii romani au dreptul si obligatia sa vorbeasca despre "problemele sensibile"

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 11:05
2512 citiri
Spionii romani au dreptul si obligatia sa vorbeasca despre "problemele sensibile"
Foto Arhiva

Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Serviciul de Informatii Externe a decis ca spionii romani au dreptul si chiar si obligatia sa vorbeasca, pe intelesul tuturor, despre probleme sensibile ale tarii.

Asta insa, atata timp cat amintirile lor nu afecteaza siguranta nationala a Romaniei. Astfel. Acestia au inceput sa scrie sis a publice iar analizele fostilor spioni sunt cuprinse intr-o revista de circuit intern ajunsa acum la al treilea numar: "Persicop".

Dosarul special realizat de "Periscop" la 40 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de catre trupele Armatei au intrat in posesia ziarului Ziua.

"Teza conform careia serviciile de informatii ale Romaniei au fost subordonate sovieticilor pana in decembrie 1989 este falsa fara doar si poate", scrie veteranul V. D. Fulger in deschiderea materialului sau introspectiv.

"A existat, intr-adevar, o asemenea stare de fapt imediat dupa instaurarea regimului comunist, atunci cand consilierii sovietici erau prezenti in toate sectoarele principale ale noilor structuri politico-economice si militare ale tarii. Aceasta subordonare s-a redus treptat ", mai scrie Fulger.

Mircea Iordanescu trateaza intr-o analiza complexa situatia Romaniei si a fostului bloc sovietic in perioada invaziei URSS in Cehoslovacia.

"Dorinta de a se distanta de Moscova, mai ales in ce priveste politica externa, si reactia extrem de hotarata si ferma dupa invadarea Cehoslovaciei, in august 1968, de catre trupe apartinand Tratatului de la Varsovia, au stimulat intentiile Moscovei privind o eventuala interventie militara in tara noastra", scrie Iordanescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a afirmat, după meciul amical cu selecţionata Franţei, pierdut cu scorul de 28-30, că formaţia sa a arătat...
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
O prezentatoare TV din Polonia a izbucnit în râs în timpul unei transmisiuni în direct, ascultând povestea unui reporter despre o ceartă în familie pe teme politice. Incidentul a avut loc pe...
#spioni, #romani, #dezvaluiri, #politica, #externa , #ancheta
Comentarii
H
HaHaHa
rank 1