Ziare.com

Spiru Haret se extinde in Germania cu sprijinul unor fosti ofiteri STASI

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 11:34

   

Spiru Haret se extinde in Germania cu sprijinul unor fosti ofiteri STASI
Universitatea "Spiru Haret" si-a deschis o filiala a invatamantului la distanta si in Germania. Afacerea, demarata de rectorul Aurelian Bondrea (foto), este sprijinita de un politician german controversat, a carui cariera a inceput pe vremea RDG, dar si de doi fosti ofiteri STASI (Securitatea est-germana).

La inceputul acestei veri, Universitatea "Spiru Haret" (USH) a inaugurat, printr-o ceremonie oficiala, "Centrul pentru invatamant la distanta din Berlin al USH", cu putin timp inainte de izbucnirea scandalului diplomelor ilegale, scrie Academia Catavencu.

In Germania, Bondrea a parafat intelegerea cu parlamentarul german Joachim Gunther, care a promis sa se implice foarte activ in penetrarea de catre USH a spatiului universitar german, mai scrie sursa citata.

Politicianul a prezentat USH ca fiind cea mai mare universitate privata din Europa, cu sute de mii de studenti si a dezvaluit ca una dintre firmele sale (ISO International Development & Consulting GmbH) ar urma sa construiasca cladirea Facultatii de Medicina a USH de la Bucuresti.

Cine este Aurelian Bondrea?

Conform dosarului de cadre al lui Aurelian Bondrea, acesta are la activ o scolarizare la facultatea partidului, celebra "Stefan Gheorghiu". Bondrea a inceput liceul la "fara frecventa" la 16 ani, s-a inscris in Partidul Comunist si a fost facut invatator.

In 1953 a luat lectii de agitator, ca lector, la Scoala Superioara de Stiinte Sociale "A.A. Jdanov". A promovat la sectia de propaganda si agitatie a comitetului regional PCR Pitesti. A urmat cursuri la fara frecventa la Scoala Superioara de Partid "Stefan Gheorghiu".

Si-a echivalat studiile de activist facute la "fara frecventa" cu o diploma de studii universitare. La mijlocul anilor '60 si-a luat si doctoratul, tot la facultatea de partid "Stefan Gheorghiu".

A ajuns la sectia de propaganda si agitatie a CC al PCR. De acolo, a promovat ca sef al cadrelor pentru invatamantul universitar din Ministerul Educatiei.

Cu o cariera similara pana la un punct, Joachim Gunther s-a scolit la distanta la Academia pentru Stat si Lege din Potsdam. Academia a fost similara Facultatii "Stefan Gheorghiu", adica o institutie de format activisti si cadre de nadejde pentru statul comunist.

Doi spioni de renume cu patalamale, printre asociati

Firma ISO International Development & Consulting GmbH, care ar urma sa construiasca cladirea Facultatii de Medicina a USH de la Bucuresti, ii are printre asociati pe Gunther si Jurgen Czilinsky.

Acesta din urma tocmai a fost deconspirat de presa germana (Der Spiegel) ca fost securist est-german. Si nu vreun turnator oarecare, ci cu grad de capitanul STASI, angajat in serviciul de spionaj extern HVA, specializat in actiuni de spionaj militar.

Tot cu Czilinsky, dar si cu Jurgen Jahn, Gunther imparte firma Konsor Verwaltungs- und Beteiligungsgesellschaft GmbH.

Si Jurgen Jahn este spion est-german, mai scie Academia Catavencu. Ca si Czilinsky, Jahn a lucrat, ca ofiter, tot pentru spionajul extern, HVA, si era specialist in actiuni de spionaj militar.

Contactat de jurnalistii citati, Bondrea neaga deschiderea filialei USH la Berlin:"Imi pare rau, nu am deschis nimic la Berlin si nici nu intentionam. Informatiile sint eronate(...)Da, il cunosc pe Gunther. E o treaba personala. Ce, cumva credeti ca e o conspiratie?".

Andronescu a legalizat ID-ul ilegal de la USH

Dupa ce declara in vara ca invatamantul la distanta (ID) de la Universitatea "Spiru Haret" trebuie desfiintat pentru ca era in ilegalitate, fostul ministru al Educatiei a dat un ordin, publicat pe 28 septembrie in Monitorul Oficial, prin care studentii de la Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti isi pot continua studiile de la ce distanta vor ei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3207 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mi se pare ca Boc si'a sustinut teza de doctorat la aceasta pseudo universitate

Ce naste din pisica, soareci mananca.

 

Foarte normal, securistii de ieri trecuti la piata!!!

Au reluat legaturile de conlucrare tovaraseasca din anii epocii de aur cu colegii lor din fostul RDG vopsiti si ei in oameni de afaceri prosperi in Germania reunita.

daca e adevarat,e grav

vrem dovezi,m-am saturat de "mi se pare" !
sau arunci sopirle ca sa-i dai lui gelutu materie prima ?

Un securist si "agitator" comunist ajuns marele "rect-or"

IMpostorul bondrea a ajuns sa isi bata joc de inv. superior, folosind lenea si pro-stia multora, care vor sa "faca o facultate" la repezeala, fara sa invete nimic. Situatia se repeta si la alte private si la unele de stat de prin provincie. Cum poate acest impostor care si seamana cu un alt comunist, voronin, sa se dea drept "rector" si sa infiinteze "universitati"?? Cand el nu a invatat serios nimic la viata lui, si-a luat "titlurile" pe furtisaguri si "echivalari", pe pupincurism de politruc si pe pile? De fapt, asta si explica transformarea unui proces complex ca inv. sup., intr-o afacere murdara de butic univ. A facut profi si confi zeci de ciumeti care "predau" acolo, ilegal, fara a trece de criteriile de evaluare impuse national de minister. Auzi, "cea mai mare universitate" din tara...asta conteaza, nr. de "studenti"?! Daca ii iei la puricat, peste 97% din "studenti" sunt niste loaze care nu stiu si nu invata nimic, si care apoi ies pe piata muncii in diverse domenii, fara o pregatire coresp. Asta e f. grav pt. viitorul acestei tari. Comunismul continua sa faca rau romaniei prin asemenea politruci de 2 lei, facuti pe la seral si pe la stefan gheorgiu. Ce e f. rau e ca nu exista vointa politica de a desfiinta, sau de a schimba din temelii aceste sandramale univ. POliticienii se tem ca pierd voturi, si continua sa lase aceste buticuri sa functioneze.

Securisti din toate tarile, uniti-va!

Se merge pe principiul "la vremuri noi, tot noi!". Cine credea ca securistii de pretutindeni sunt o specie pe cale de disparitie? Dimpotiva. Daca in Grmania securistii comunisti au o activitate destul de limitata, in Romania ei detin toata puterea.

 

Securist la securist trage

si impreuna construiesc societatea capitalista multilateral dezvoltata.

 

Securisti din toate tarile , uniti-va !

In cuget , in simtiri , in afaceri .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor