Ziare.com

Spitalul Judetean Alexandria are datorii de 2.000.000 lei

Joi, 12 Februarie 2009, ora 20:54

   

Spitalul Judetean Alexandria are datorii de 2.000.000 lei
Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria a acumulat o datorie de aproape 2.000.000 lei la medicamente si materiale sanitare.

Datoria a aparut din cauza faptului ca, pe primul trimestru al anului, i-au fost alocate sume mai mici cu 20% fata de anul trecut, transmite NewsIn.

"Datoriile curente la apa, caldura sau electricitate sunt platite la zi, pentru ca am facut economii, dar la medicamente si materiale sanitare avem, pana acum, datorii de aproape 2.000.000 lei, si se vor mai strange pana la finalul trimestrului", a declarat, joi, managerul Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria, Florentina Catruna.

Potrivit spuselor sale, daca din spital nu lipseste, deocamdata, niciun medicament, se datoreaza doar intelegerii de care a beneficiat spitalul din partea furnizorilor, pana acum.

Medicamentele si materialele sanitare au fost livrate de acestia la preturile din luna octombrie 2008, atunci cand au fost incheiate contractele.

Intre timp, insa, furnizorii au trimis adrese prin care instiinteaza ca preturile au crescut cu 30 sau 40 la suta, lucru care va ingreuna si mai mult situatia financiara a spitalului. Florentina Catruna a declarat ca banii alocati de la inceputul anului abia ajung pentru acoperirea salariilor si a unor cheltuieli administrative.

"In momentul de fata, cu banii pe care ii avem, nu putem sa asiguram decat salariile si tichetele angajatilor", a spus managerul Spitalului Judetean de Urgenta.

Lunar, cheltuielile cu salariile si tichetele de masa pentru angajati se ridica la 2.480.000 lei, iar fondurile alocate sunt in suma de 2.500.000 lei.

Managerul spitalului se teme ca suma aferenta drepturilor salariale ale angajatilor poate sa cresca, in perioda urmatoare, in urma negocierilor dintre sindicatele din sanatate si ministerul de resort, lucru care va conduce la imposibilitatea achitarii integrale a acestora, in conditiile mentinerii aceluiasi buget pentru Spitalul de Urgenta Alexandria.

Potrivit Florentinei Catruna, toate spitatalele judetene de urgenta se confrunta cu probleme financiare din cauza faptului ca nu se face nicio diferentiere intre acestea si celelalte unitati spitalicesti, tarifele pe bolnav fiind egale.

In schimb, celelalte spitale transfera aici cazurile dificile si chiar operatii obisnuite pentru ca nu au linii de garda sau medici anestezisti.

"Spitalele municipale si orasenesti nu au medici de specialitate care sa faca garzi, nu au anestezisti, nu fac operatii si trimit totul la spitalul judetean. incaseaza aceleasi tarife, dar cheltuielile lor sunt mult mai mici", a afirmat Florentina Catruna.

Doar 1.000 de lei pe bolnav de la CNAS

Conform declaratiilor sale, tariful pe bolnav stabilit de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este de 1.000 lei, suma insuficienta in cazurile dificile cum ar fi, de pilda, dializele sau operatiile complicate.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria crede ca este necesara o mai mare implicare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in diferentierea tarifelor pentru bolnavii internati in spitale.

De asemenea, este de parere ca atunci cand sindicatele din sanatate negociaza cu ministerul de resort prime sau majorari salariale, reprezentantii CNAS trebuie sa participe la discutii pentru a informa in legatura cu posibilitatile spitalelor judetene de urgenta de a acoperi sumele respective, in conditiile in care bugetele acestora sunt limitate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2606 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Datorii tot pentru amarati

Sigur ca spitalul din Alexandria are datorii in conditiile in care Casa de asigurari s-a mutat din centrul orasului intr-o cladire la margine, proprietatea unui mafiot "SAMI"candidat din partea PNG pe la consiliul judetean sau la senatori sau dracul sa-l ia care incaseaza lunar 2o.ooo euro chirie. Banii pe care noi ii platim la asigurarile de sanatate se duc in conturile excrocilor. Ar trebuii ca organele abilitate sa verifice aceste aspecte. Daca nu ma insel, acest Sami mai are si niste farmacii prin care se deruleaza afaceri cu casa de sanatate Teleorman.

 

GRESIT!!!!!!!!!

Inainte sa raspunzi documenteaza-te. Banii pentru servicii medicale nu pot fi folositi pentru cheltuielile de administrare ale institutiilor (vezi legea finantelor publice)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor