SPP isi face sediu cu opt cladiri si biserica, vis-a-vis de Cotroceni

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 08:35
4666 citiri
SPP isi face sediu cu opt cladiri si biserica, vis-a-vis de Cotroceni

In plina criza financiara, Serviciul de Protectie si Paza (SPP) isi construieste, peste drum de Cotroceni, un sediu format din opt corpuri plus o biserica.

Pe terenul cu o suprafata de 20.331 de metri patrati, preluat gratuit, in 2004, de la Ministerul Apararii, printr-o hotarare de guvern, SPP vrea sa construiasca opt cladiri: un corp principal, o sala de antrenament prevazuta cu poligon subteran de trageri, un centru de pregatire, o biserica si diverse anexe tehnice, informeaza Cotidianul.

SPP vrea sa isi construiasca un sediu nou pentru ca actuala cladire in care functioneaza este de fapt a Parlamentului.

La sfarsitul lunii trecute, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ii solicita oficial si imperativ prim-ministrului Emil Boc sa gaseasca un nou sediu pentru SPP.

Asta pentru ca, spunea Geoana, actualul spatiu pe care il ocupa Serviciul de Protectie si Paza in Palatul Parlamentului ar trebui folosit de Senat.

Insa, construirea noului sediu al SPP va scoate, in plina criza financiara, din buzunarul contribuabilului roman peste 31 de milioane de euro. In acest an, de la bugetul de stat au fost alocate deja aproximativ sapte milioane de euro, adica 30 de milioane de lei noi pentru acest nou sediu, iar firmei care a castigat licitatia i s-a comunicat ca va primi mai multi bani la rectificarea bugetara.

De mentionat este faptul ca suma a fost alocata intr-un moment in care, de la seful statului pana la cel mai mic dintre demnitari, se vorbeste doar despre masuri de austeritate bugetara.

Dezvoltatorii imobiliari spun ca acesti bani ar fi ajuns pentru constructii serioase. Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO, spune ca la jumatate din suma alocata pentru noul sediu al SPP ar fi construit un sediu de universitate, pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, sub forma unei cladiri de tip parter plus sase etaje.

La randul sau, Ion Radu Zilisteanu, presedintele companiei Inter Media, fost lider al ARAI, a explicat ca ar fi ridicat, cu cele 31 de milioane de euro, peste 500 de apartamente dispuse in zece blocuri.

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#sediu nou SPP, #cladire, #biserica SPP, #Cotroceni , #ancheta