SRI: Fostii procurori Ciurea si Nastasiu au facut afirmatii despre date clasificate

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 21:21
1964 citiri
SRI: Fostii procurori Ciurea si Nastasiu au facut afirmatii despre date clasificate

Fostii procurori DIICOT Angela Ciurea si Ciprian Nastasiu au facut afirmatii care se refera la "date clasificate din dosarele instrumentate de Parchet, cu sprijinul SRI, in domeniul securitatii economice", prezentand trunchiat sau eronat unele informatii.

"Constatam ca o serie de afirmatii ale fostilor procurori Angela Ciurea si Ciprian Nastasiu se refera la date clasificate din dosarele instrumentate de Parchet cu sprijinul Serviciului in problematica securitatii economice. Unele date transmise de SRI pe parcursul cooperarii au fost preluate trunchiat si interpretate eronat de catre fostii magistrati", se arata in comunicatul SRI.

SRI afirma, de asemenea, ca acuzatiile aduse de cei doi procurori nu au la baza "niciun fel de fapte reale, ci reprezinta speculatii tendentioase post-factum ale unor evenimente si situatii, care aduc prejudicii de imagine Serviciului Roman de Informatii si pot afecta interesele de securitate ale Romaniei".

In comunicat se arata ca SRI dezaproba "incercarile de atragere a serviciului in dispute cu caracter sau substrat electoral" si precizeaza ca va continua sa isi desfasoare activitatea "in limitele neutralitatii si echidistantei politice".

SRI precizeaza, totodata, ca a respectat procedurile legale in ceea ce priveste punerea in aplicare a unor autorizatii de interceptare a comunicatiilor la solicitarea DIICOT in cazul Hayssam si ca nu a inregistrat disfunctii sau nereguli in cooperarea cu alte institutii.

In comunicatul SRI se arata ca relatiile serviciului cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) sunt "foarte bune si se desfasoara in stricta conformitate cu cadrul normativ in vigoare". "In acest sens, art. 12 din Legea 14/1992, privind organizarea si functionarea SRI prevede ca "la solicitarea organelor judiciare competente, cadre anume desemnate din Serviciul Roman de Informatii pot acorda sprijin la realizarea unor activitati de cercetare penala pentru infractiuni privind siguranta nationala", activitati ce se desfasoara in concordanta cu prevederile Protocolului de cooperare intre SRI si PICCJ", informeaza SRI.

De asemenea, SRI mentioneaza ca toate aspectele legate de cazul plecarii din tara a lui Omar Hayssam au fost verificate in repetate randuri de Comisia Comuna Permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, nefiind identificate incalcari ale cadrului normativ sau ale metodologiilor de lucru.

Potrivit Serviciului, activitatile echipelor operative ale SRI in cazurile desfasurate in cooperare cu organele de aplicare a legii s-au realizat cu respectarea stricta a competentelor si responsabilitatilor ce revin celor doua institutii.

In ceea ce priveste punerea in aplicare de catre SRI a unor autorizatii de interceptare a comunicatiilor la solicitarea DIICOT, institutia noastra a respectat procedurile legale, realitate ce poate fi constatata din analiza documentelor ce au fost inainte Parchetului, se arata in comunicat.

In plus, SRI precizeaza ca rezultatele activitatilor de cooperare din acest caz se afla in prezent pe rolul organelor judiciare, care urmeaza sa se pronunte, potrivit legii

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#SRI, #procurori dezvaluiri date clasificate, #SRI Angela Ciurea Ciprian Nastasiu , #ancheta
Comentarii
Poza Skiper
Skiper
rank 5
Pai si de ce nu ia nimeni masuri? Suntem de tot rasul, toata lumea isi bate joc de Institutiile statului, care mai exista doar cu numele.