Ziare.com

Statul da 8.500 de euro lunar pentru chiria ambasadorului de la Paris

Marti, 05 Februarie 2008, ora 07:59

   

Statul da 8.500 de euro lunar pentru chiria ambasadorului de la Paris
Presedintele Traian Basescu a cerut diplomatilor romani sa accepte un buget de austeritate si a strans capital politic refuzand majorarea salariilor acestora. Ambasadele au gasit insa alte modalitati de a trage bani din vistieria statului, anunta Gardianul. Teodor Baconschi, ambasadorul Romaniei in Franta si un apropiat al sefului statului, a primit 102.000 de euro pe an doar pentru ca nu-i mai place sa locuiasca in ambasada de la Paris, de fapt un palat proprietate a statului roman.

Oficial, Baconschi s-a mutat din ambasada de la Paris pentru ca sala de teatru a Palatului Behague urmeaza sa fie restaurata. MAE sustine ca lucrarea ar afecta apartamentul ambasadorului. Acesta e motivul pentru care, arata MAE, "s-a inchiriat un apartament care sa asigure spatii de locuit, corespunzator competentei familiei domnului ambasador, de reprezentare si de protocol, in spatiile fostei resedinte amenajandu-se birouri, fiind creata astfel posibilitatea reorganizarii celorlalte spatii de lucru in cadrul misiunii".

Mutarea ambasadorului a fost cel putin pripita. Lucrarile de restaurare a teatrului nici nu au inceput de fapt. Deocamdata, nu se prea stie precis nici macar cine va face proiectul de restaurare, daramite cine va fi constructorul, insa domnul ambasador s-a grabit sa se mute intr-un cartier select, platind o chirie de 8.500 de euro lunar, conform MAE. De trei ori mai mult decat salariul pe care-l primeste

Asta desi, presedintele Basescu a facut mult caz de salariile ambasadorilor, iar anul trecut, in toamna, a avut chiar un schimb dur de replici cu diplomatii, care doreau cresterea salariilor. Pe scurt, presedintele nu a fost de acord cu majorarea salariilor diplomatilor, pentru ca dorea austeritate.

Citeste mai multe despre Baconschi chirie ambasador
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1429 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar cine ia aprobat cheltuieleiel?

Nu cred ca ambasadorul poate sa-si ia singur banii astia din visteria tarii. Cine i-a aprobat asemenea cheltuieli sa la plateasca!Un parlit de muncitor daca este trimis in deplasare si daca la intoarcere nu indeplineste conditia legala, de timp de regula,pentru un minut, nu primeste indemnizatia de deplasare. Nu credeti ca se vrea prea mult cand sa se suga din banii statului pe nemuncite? Cresterea salariilor la un muncitor, cu 15-20 lei nu este permisa ca ar influenta inflatia, la demnitari si mai ales la justitie sunt resurse (bugetul national)!Si macar daca ar merita, dar nu merita asemenea efort.

 

pai ala din Los Angeles

sta intr-o vila pe care statul roman plateste 5000$/luna chirie si chiar ca nu-i mare lucru de coliba aia...asa ca ce sa mai vorbim!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor