Steaua de la Bethleem - mit sau realitate?

Duminica, 14 Decembrie 2008, ora 22:59
10335 citiri
Steaua de la Bethleem - mit sau realitate?

Astronomii vehiculeaza in ultima vreme o teorie, acceptata de majoritatea cercetatorilor, care explica fenomenul "Stelei de la Bethleem" (Steaua Craciunului), o enigma nerezolvata pana astazi.

Natura acestei lumini biblice care a proorocit un eveniment de o importanta imensa este una dintre enigmele ce suscita mintile astronomilor.

David Reneke, redactor la Australia's Sky si Sapace Magazine, crede ca astronomii au gasit un raspuns. Potrivit scrierilor celor patru arhangheli din Noul Testament, este general acceptat de catre multi cercetatori ca Hristos a fost nascut intre anul 3 i.H si anul 1 d.H.

Pe baza acestor cunostinte astronomii pot reproduce, cu ajutorul softurilor de ultima generatie, cerul exact asa cum arata el cu milenii in urma, relateaza stiintaazi.ro.

David Reneke a presupus ca "Steaua de la Bethleem" nu era doar un eveniment local, ci ca putea fi observata oriunde in lume, nu doar de catre Magi. Simularile facute pe calculator au aratat ca intre anii 3 si 2 i.H. au avut loc evenimente ceresti remarcabile, si anume grupari planetare, cunoscute si sub numele de conjunctii. A fost una din cele mai remarcabile perioade din punct de vedere astronomic, din ultimii 3.000 de ani.

Se pare ca, pe data de 12 august anul 3 i.H., Jupiter si Venus apareau foarte aproape una de cealalta, inainte de rasarit, vazandu-se astfel ca cele mai stralucitoare "stele". Erau vizibile in partea de est a cerului intre orele 3:45 si 5:20 a.m.

Si mai remarcabil este faptul ca pe 17 iunie anul 2 i.H., Venus si Jupiter au aparut pe cer ca fiind unite, formand una si aceeasi "stea", in constelatia Leu si se pare ca in urma cu 4 ani, conform cercetarilor lui Johannes Kepler, in constelatia Pestilor ar fi avut loc o alta conjunctie intre Jupiter si Saturn.

Potrivit cercetarilor lui David, planeta Jupiter era cunoscuta la acea vreme ca "Planeta Regilor", Venus ca "Planeta Mama" iar Saturnul ca "Protector al Evreilor".

Acest sir de evenimente ar fi putut foarte usor tradus ca un semn al nasterii lui Mesia si ar fi fost deajuns pentru ca trei astrologi sa il vada ca pe un semn divin si sa mearga la Ierusalim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#descoperiri Steaua Craciunului , #ancheta