Stenograme in cazul Voicu: Geoana, intermediar pentru o urmarita penal

Luni, 29 Martie 2010, ora 15:52
6105 citiri
Stenograme in cazul Voicu: Geoana, intermediar pentru o urmarita penal

Potrivit cererii de arestare trimise la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in 2006 ar fi avut loc un schimb de SMS-uri intre liderul PSD de atunci, Mircea Geoana, si vicepresedinta PSD Dolj, Maria Schutz. Aceasta se plangea ca e cercetata penal alaturi de alti pesedisti, iar Geoana ii raspundea chemand-o la Bucuresti.

Informatiile rezulta din stenograma unor inregistrari atasate dosarului Schutz, trimisa in judecata in decembrie 2007 sub acuzatia de inselaciune de serviciul teritorial al DNA din Oradea.

Surse de la Curtea Suprema au dezvaluit pentru Hotnews ca ulterior, intre Geoana si Schutz, are loc si o discutie telefonica, in care liderul PSD ii spune femeii sa vorbeasca cu senatorul Catalin Voicu, ii da numarul de telefon sugerand ca acesta ii va rezolva problema.

Maria Schutz este consilier judetean PSD, presedintele organizatiei femeilor din PSD Dolj si vicepresedintele PSD Dolj. Shutz are un dosar penal la Tribunalul Bihor, suspendat la 9 aprilie 2008. Este acuzata de savarsirea a trei infractiuni de inselaciune prin care s-a creat un prejudiciu de peste 5 milioane euro in dauna statului, dosarul fiind amanat de mai multe ori pentru lipsa de procedura sau lipsa de aparare.

Senatorul Catalin Voicu a cerut duminica sa fie audiat in plen, sustinand ca hotararea adoptata miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestarii sale, la cererea procurorilor, "este lovita de nulitate absoluta", deoarece a fost incalcat Regulamentul Senatului si Constitutia, care precizeaza ca parlamentarii "nu pot fi perchizitionati, retinuti, ori arestati fara incuviintarea camerei din care fac parte si numai dupa ascultarea lor".

Senatorul PSD Dan Sova, membru al Comisiei juridice din Senat, a declarat pentru Ziare.com ca un raspuns pozitiv la solicitarea lui Catalin Voicu ar crea o situatie hilara.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#stenograme Voicu, #Geoana Catalin Voicu, #Voicu Maria Schutz , #ancheta
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
ha, ha, ha, ha, ha, Minunat, minunat ! Voicu cel Magic arunca flacari. The show must go on ! Romania, teatrul spectacolelor politice pe banul public. La zdup cu ei, cu cat mai repede, cu atat mai bine. sa se aleaga neghina de grau, sa ne vedem de treburi.