Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Surupaceanu: Unii membri PD-L importa substante interzise

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 13:58
3734 citiri
Surupaceanu: Unii membri PD-L importa substante interzise

Deputat PSD, Mugurel Surupaceanu afirma ca prin legea 339/2005 privind regimul juridic al substantelor stupefiante si psihotrope s-a urmarit de fapt legitimarea prin omisiune a importului celor 36 de substante care acum au fost interzise.

Mai mult, el ii acuza pe unii democrat liberali ca sunt implicati in importul de substante interzise.

"Practic, legea 339/2005 este facuta ca sa permita prin omisiune importul acestor produse. Eu am studiat putin problema. (...) La vremea respectiva a existat un interes politic din partea unor oameni din PD-L. Din ce spun oamenii din acel moment din Guvern, dupa ancheta pe care am facut-o eu, cei de la PD-L au venit cu acest proiect si au sustinut adoptarea lui. (...) Exista un grup acolo de oameni cu multi bani, care ar face bani din orice, inclusiv din victimele inocentei", a declarat Mugurel Surupaceanu la Realitatea FM.

Deputatul social democrat a precizat ca stie despre cine este vorba, dar nu poate divulga numele fiindca nu are dovezi.

"Eu am nume dar nu am dovezi, de aceea am cerut comisie parlamentara. Exista suficient de multe informatii si daca le punem cap la cap si vedem cum s-a facut aceasta chestiune, ne dam seama ca a existat un interes politic, mai ales ca din informatiile pe care le am e vorba de noua firme care efectueaza importul de asemenea produse si toate sunt din sfera grupului de interese a PD-L", a mai declarat acesta.

Guvernul a interzis 36 de substante si produse etnobotanice

Intrebat fiind, cum isi explica faptul ca acum acelasi Guvern a intezis acum comercializarea celor 36 de substante, Mugurel Surupaceanu declara ca executivul a fost "fortat" sa faca acest lucru.

"Au fost fortati pentru ca trebuia acopere urmele, sa iasa bine. Daca Guvernul avea aceasta buna intentie trebuia sa faca acest sicru din august 2009 cand ministerul Sanatatii de atunci, Ionut Bazac, a iesit cu un proiect de ordin lansat in dezbatere publica pentru interzicerea acestor produse dupa ce am plecat noi proiectul a fost ascuns", a mai afirmat deputatul PSD.

Totodata, el a precizat ca este convins ca exista mult mai multe persoane decedate din cauza celor 36 de substante psihotrope.

"S-au omis aceste 36 de substante psihotrope si avem astazi aceasta rezultanta a acestei omisiuni cu tineri bolnavi si morti. In opinia mea sunt mult mai multi morti, nu ne spune insa Ministerul Sanatatii. Voi face insa, daca imi permite Parlamentul, acea ancheta care sa aduca la lumina adevarul referitor la numarul victimelor si vom vedea cine a fost de fapt in spatele acestei afaceri", a conchis senatorul PSD.

I.O.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Surupaceanu PDL substante interzise, #PDL import substante interzise , #ancheta