Suspectii din cazul Ciorogarla, pacaliti de Marian Guta

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 09:34
7632 citiri
Suspectii din cazul Ciorogarla, pacaliti de Marian Guta

Tribunalul Bucuresti (TB) arata, in motivarea deciziei de arestare a 14 din cele 15 persoane retinute in cazul furtului de arme de la Ciorogarla, ca unul dintre acuzati, Marius Costea, zis Taru, a vandut droguri si arme din cele furate unui colaborator cu nume de cod "Marian Guta".

In motivarea deciziei de arestare preventiva pentru 29 de zile a celor 14 persoane se arata ca in cursul lunii ianuarie 2009, pe timp de noapte, Marius Costea zis "Taru", impreuna cu Eugen Preda, Nicolae Alexandru Iordan, Doru Tabarca, zis "Margica", Sandu George Chirita si Marian Scarlat, zis "Macinic", toti sase membri ai aceluiasi grup infractional, "au sustras prin efractie, taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces dintr-un depozit de armament aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, situat pe raza comunei Ciorogarla, judet Ilfov, o mare cantitate de arme militare de foc letale, cauzand o perturbare deosebit de grava mai multor unitati militare", relateaza Gardianul.

Dupa furt, armele au fost impartite intre coautori, astfel incat prin furtul armelor si impartirea lor Marius Costea "a detinut si a efectuat fara drept operatiuni care se refera la arme de foc letale militare, polizand seriile armelor pentru a nu fi recunoscute, iar ulterior, in toamna anului 2009, a vandut o astfel de arma inculpatului Alin Viorel Caca", potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucuresti.

Instanta mai arata ca la datele de 16 octombrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 27 noiembrie si 3 decembrie Costea a vandut "persoanei autorizate in calitate colaborator si informator sub identitatea de Marian Guta - nume de cod" un numar de 27 de arme, respectiv un pistol Carpati, calibrul 7,65 mm, 11 pistoale mitraliera calibrul 7,62, tip Kalashnikov, si 15 pistoale model TT, calibrul 7,62 mm.

Tribunalul Bucuresti mai noteaza in motivare ca Marius Costea si Adrian Mincu, zis "Bulgaru", i-au oferit, in 14 decembrie, colaboratorului sub acoperire "Guta" si o mostra de heroina, de 0,87 de grame. Ulterior, in noapte de 15 spre 16 decembrie, cei doi i-au vandut lui "Guta", pentru 2.000 de euro, aproximativ 100 de grame de heroina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#furt arme Ciorogarla, #suspecti furt arme Ciorogarla, #retinuti arme Ciorogarla, #Marian Guta heroina arme , #ancheta