Sute de cruci cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee", in intersectiile din Bucuresti - s-a deschis dosar penal

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 17:13
5060 citiri
Sute de cruci cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee", in intersectiile din Bucuresti - s-a deschis dosar penal
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia Capitalei a deschis un dosar penal in care vizeaza fapte de incitare la ura sau discriminare, dupa ce in mai multe intersectii din Capitala au fost amplasate cruci inscriptionate cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee".

Politia Capitalei a solicitat tuturor sectiilor din subordine ca, in situatia in care sunt sesizari privind instalarea crucilor inscriptionate cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee", sa fie inaintate cercetarile catre Structura centrala, potrivit News.ro.

Dosarul penal a fost deschis dupa ce in marile intersectii din Capitala au fost puse cruci de catre cei care se opun construirii unei moschei la Bucuresti. Mai multe astfel de cruci, considerate elemente de constructie neautorizate, au fost ridicate de agentii de la Politia Locala a Municipiului Bucuresti.

Protest la Cotroceni fata de mega-moschee: Suntem crestini, nu permitem islamizarea tarii!

Catalin Berenghi si Catalin Gornic, care au organizat si anul trecut mai multe actiuni de protest privind construirea unei moschei in Capitala, au depus in 4 aprilie, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de anulare a hotararii de guvern prin care statul roman a cedat cultului musulman, cu titlu gratuit, o suprafata de teren de peste 11.000 de metri patrati, in Sectorul 1, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30.

Acestia au spus atunci ca vor imprastia 500 de cruci prin Bucuresti, spunandca nu este normal sa se construiasca o megamoschee in Romania, o tara in care 80 la suta din populatie este crestina.

Prin Hotararea de Guvern 372, Muftiatul Musulman Cultural a primit, la sfarsitul lunii mai 2015, terenul de peste 11.000 de metri patrati, a carui valoare a fost estimata la patru milioane de euro, pentru a construi o moschee cu o capacitate de pana la 2.000 de persoane, constructie care trebuie sa inceapa cel mai tarziu in 2018.

Dupa aprobarea HG, pe terenul unde ar urma sa fie ridicata moscheea au avut loc mai multe proteste. In septembrie 2015, peste 200 de persoane au mers si au infipt 500 de cruci in cadrul unei procesiuni religioase.

Sala Polivalenta in loc de moschee! Administratia locala trebuie sa-si protejeze cetatenii. Ce vrea Laura Chiriac pentru sectorul 1 Interviu

Initiatorii acestei manifestari au fost si atunci tot Catalin Berenghi si Catalin Gornic, care au venit imbracati in port popular. Anterior, pe acelasi teren au fost sfintite si infipte 100 de cruci.

In luna august 2015, pe acelasi teren, opozantii construirii moscheii au adus sapte purcei vii vopsiti cu rosu, galben si albastru si au ingropat doua carcase de porc congelate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#cruci megamoschee, #cruci moschee Bucuresti, #cruci moschee dosar penal , #ancheta