Ziare.com

Televiziunea lui Voiculescu a primit ajutoare de stat de peste 40 de miliarde de lei

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 10:00

   

Televiziunea lui Voiculescu a primit ajutoare de stat de peste 40 de miliarde de lei
SC "Antena 1" SA membra a imperiului media al lui Voiculescu a obtinut ajutoare de la stat pe baza unor angajamente nerespectate.

In urma cu sase ani, Societatea "Antena 1" SA a obtinut esalonarea datoriilor restante la plata la bugetul de stat al Romaniei, datorii in suma totala de 52,3 miliarde de lei, scrie Ziua .

Datoriile reprezentau obligatii ale companiei catre bugetul de stat, desi compania isi facuse pana atunci un obicei din a critica, de pe pozitia contribuabilului corect, esalonarile acordate marilor datornici la buget.

Potrivit legislatiei in vigoare la acea data (OUG 40/2002), SC "Antena 1" a intrunit, pe langa esalonare, punctajul pentru scutirea totala a majorarilor de intarziere, fiind absolvita de la plata a nu mai putin de 37,8 miliarde de lei. Scutirea a reprezentat, potrivit legii, ajutor de stat, care a fost luat in calcul, ulterior, cand SC Antena 1 SA a primit, din nou, esalonari si scutiri ale datoriilor, de aceasta data, din partea unei alte institutii a statului, Centrul National al Cinematografiei (CNC), careia SC "Antena 1" SA uitase sa-i plateasca taxa legala de 3% din pretul minutelor de publicitate vandute.

Altfel spus, SC "Antena 1" SA taxase, ani de-a randul, agentii economici care au cumparat publicitate, folosindu-se de acesti bani fara a-i mai varsa, in conditiile legii, adevaratului beneficiar. Cand somatiile de plata au devenit vehemente si SC "Antena 1" nu a mai putut plati cu taraita, datoriile ajunsesera la aproape 20 de miliarde de lei vechi.

Cum si din aceasta suma se puteau sterge cateva miliarde, opt la numar, majorari si penalitati, SC "Antena 1" a apelat din nou la ajutorul de stat. Astfel, la data de 26 martie 2004, Centrul National al Cinematografiei a notificat Consiliului Concurentei cererea de ajutor de stat in favoarea SC "Antena1" SA, solicitand ca acesta sa aiba caracter de "dezvoltare regionala".

Potrivit notificarii, SC "Antena 1" SA anunta ca va folosi ajutoarele de stat primite pentru a se dota cu o serie de echipamente digitale, in valoare de peste 126 de miliarde de lei, din care aproape 46 de miliarde fiind ajutorul de stat primit, cumulat, de la Ministerul Finantelor si Centrul National al Cinematografiei.

Potrivit actelor Consiliului Concurentei, echipamentele urmau a fi folosite pentru studiourile centrale din Bucuresti, precum si pentru studiourile teritoriale mai importante. Echipamentele inlocuite urmau sa fie repartizate celorlalte studiouri teritoriale si pentru deschiderea altora noi.

Din motive necunoscute, Consiliul nu a conditionat expres acordarea ajutorului de deschiderea numarului de posturi locale promis, fapt ce putea justifica, poate, un ajutor de stat "pentru dezvoltare regionala".

Cum nu a facut-o, SC "Antena 1" SA si-a adus echipamentele cu ajutor de stat, iar dezvoltarea la 32 de statii locale de televiziune a ramas doar pe hartie. Mai mult, nu doar ca postul de televiziune nu s-a extins la 32 de statii, de la 23, cate avea la data acordarii ajutorului, ba chiar a regresat. Potrivit paginii de Internet a televiziunii, Antena 1 are in prezent numai 18 statii locale, inregistrand, din acest punct de vedere, o "dezvoltare regionala" negativa.

SC "Antena 1" SA nu si-a respectat angajamentul pentru ca nici nu o putea face. Desi purta acelasi nume cu al televiziunii, SC "Antena 1" SA nu detine si nici nu a detinut acele licente locale in nume propriu, asa cum afirma in documentele oficiale.

Licentele apartineau, potrivit datelor Consiliului National al Audiovizualului, unei alte firme din imperiul media Voiculescu, SC "Corporatia pentru Cultura si Arta Intact" SA, cu totul alta firma decat SC "Antena 1" SA.

In aceasta situatie, SC "Antena 1" SA a primit ajutorul de stat prezentand informatii incorecte sau inexacte, ceea ce poate duce la declararea ilegalitatii ajutorului de stat.

Potrivit legii, CNC este institutia datoare sa ceara Consiliului Concurentei o investigatie asupra legalitatii ajutorului de stat. Potrivit legii (151/1998), privind dezvoltarea regionala in Romania, obiectivul de baza al politicii de dezvoltare regionala in Romania era, la acea data, diminuarea dezechilibrelor regionale existente, prin stimularea dezvoltarii echilibrate, prin recuperarea accelerata a intarzierilor in dezvoltarea zonelor defavorizate ca urmare a unor conditii istorice, geografice, economice, sociale, politice si preintampinarea producerii de noi dezechilibre".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2950 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

EXCROCUL si DELATORUL FELIX UNA SPUNE ALTA FUMEAZĂ

Duplicitar si dotat cu un stomac tare care a inghitit toate lăturile si totii mucii aruncati in castronul rezervat lui de SISTEMUL TICĂLOSIT ...Felix a reusit intr-un guvern al ALIANŢE pentru DREPTATE si ADEVĂR să compromită si să arunce-n derizoriu CNSAS care trebuia să fie un MINISTR AL ADEVĂRULUI pe bune ,nu ca cel lui George Orwell ,a reusitin aliantă cu TRIBUNUL de TINCHEA prin emisiunuile PĂPUSII :LINDUL EVANGHELIATUL ,COMUNISTUL din Găgesti si NEBUNUL cu LAPTOPUL să compromită actiunea politică a ALIANŢEI D.A de CONDAMNARE a COMUNISMULUI m-au mult au creat prin stoparea FEFORMEI POLITICE la imprejurarea pentru RESTAURAREA ANTIREFORMISMULUI de tip BREJNEVIST a lui ILIESCU

 

Romaniea va trebui sa revina la pedeapsa cu mmoartea !

Ce putea face tara cu banii acestui jaf ?

SICOFANTUL FELIX UN MOTAN DESCURCĂREŢ LA CURTEA REGELUI BĂSESCU(text refăcut)

EXCROCUL si DELATORUL FELIX UNA SPUNE ALTA FUMEAZĂ

Duplicitar si dotat cu un stomac tare care a inghitit toate lăturile si totii mucii aruncati in castronul rezervat lui de SISTEMUL TICĂLOSIT ...Felix a reusit intr-un guvern al ALIANŢEI pentru DREPTATE si ADEVĂR să compromită si să arunce-n derizoriu CNSAS care trebuia să fie un MINISTER AL ADEVĂRULUI pe bune ,nu ca cel lui George Orwell ,a reusit in aliantă cu TRIBUNUL de TINCHEA ,prin emisiunuile PĂPUSILOR :LINDUL EVANGHELIATUL ,COMUNISTUL din Găgesti si NEBUNUL cu LAPTOPUL să compromită actiunea politică a ALIANŢEI D.A ,de CONDAMNARE a COMUNISMULUI ...m-au mult au creat prin stoparea FEFORMEI POLITICE imprejurarea pentru RESTAURAREA ANTIREFORMISMULUI de tip BREJNEVIST a lui ILIESCU

 

SEMNE BUNE.....

ca masmedia incepe sa se dea la brazda si sa arate marile gauri negre ale Romaniei si autorii lor!
Important este insa ca aceste gauri sa fie ...umplute prin sechestre si hotarari judecatoresti de plata!

 

SICOFANTUL FELIX UN MOTAN DESCURCĂREŢ LA CURTEA REGELUI BĂSESCU[text refăcut]

la propunerea lui FELIX din PC au incercat să-i decapiteze prin SUSPENDAREA PRESEDINTELUI din dealul Cotroceniului ...
Contrareactia a fost consolidarea "bonapartismului " lui Traian Băsescu care a demontat lucrătura parlamentului prin REFERENDUM asfel poporul a priceput mesajul plebiscitar si l-a sprijinit pe BONAPARTE TRAIAN putem spune că Traian Băsescu a făcut ceea ce trebuia să facă EMIL CONSTANTINESCU in timpul mineriadelor PĂSTORITE din umbră de TRIBUNUL DE TINICHEA dar EMIL CONSTANTINESCU prin asemănatrea cu Domnitorul Alexandru Ioan Cuza nu făcea decit să ne anunte EPOCA BĂSESCU
EXCROCUL si DELATORUL FELIX UNA SPUNE ALTA FUMEAZĂ

Duplicitar si dotat cu un stomac tare care a inghitit toate lăturile si totii mucii aruncati in castronul rezervat lui de SISTEMUL TICĂLOSIT ...Felix a reusit intr-un guvern al ALIANŢEI pentru DREPTATE si ADEVĂR să compromită si să arunce-n derizoriu CNSAS care trebuia să fie un MINISTER AL ADEVĂRULUI pe bune ,nu ca cel lui George Orwell ,a reusit in aliantă cu TRIBUNUL de TINCHEA ,prin emisiunuile PĂPUSILOR :LINDUL EVANGHELIATUL ,COMUNISTUL din Găgesti si NEBUNUL cu LAPTOPUL să compromită actiunea politică a ALIANŢEI D.A ,de CONDAMNARE a COMUNISMULUI ...m-au mult au creat prin stoparea FEFORMEI POLITICE imprejurarea pentru RESTAURAREA ANTIREFORMISMULUI de tip BREJNEVIST a lui ILIESCU

 

Cum de sunt numai unii norocosi sa capete pomana de la stat !

Mai ales cand "Statul" e prietenul tau ! Adica Iliescu si Nastase !
Ia sa fi fost si eu securist , bai ce bine o duceam , ce afaceri mai faceam , ce scutiri mai capatam , ce returnari de TVA cu firme fantoma mai primeam ( nu-i asa , domnule Chitoiu ? ) , intr-un cuvant ce tare eram !
Si ce m-ar mai fi laudat Mircea Badea ! ( la banii primiti , cum sa faci altfel ? )

 

aoleu si vai....

...de mine!ce tare ma mir!carcotasi,sa se ia de afacerile cinstite ale lui felix.....normal ca a luat bani de la stat,ce antenele latra la comanda pe degeaba sau deja s-au inventat tonomatele fara fise?

 

si tu dai 100 ron prima ?

dumnezeu sa te bata pe tine si tot neamul tau de hoti imputiti . chiar nu va ajunge ? mancati cu cinci linguri si mergeti simultan in zece limuzine ? cocosatule , tot intre patru scanduri vei pleca ! si asta foarte curand ...

 

unde-i folosul?

la ce dumnezeu va indarjiti asa ca si unii si altii au absolut aceeasi abordare .va place insa sa stati intr-o curte si sa va dati la oratania aluilalt .ei va asmut si voi va consumati in van .folosul e tot al lor ca la o adica va spargeti si capetele si ei laolalta se uita la voi si fac si pariuri cui sa-i faca monument....afurisita natie ...si totdeauna cu ochii la slanina....celuilalt...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor