Top 10 teorii ale conspiratiei

Sambata, 09 Februarie 2008, ora 15:33
5744 citiri
Top 10 teorii ale conspiratiei

A conspira face parte atat de mult din firea cazuta a omului, incat a desconsidera total aceasta trasatura e o aberatie periculoasa. Aproape toti conspira, intr-un fel sau altul. Revista Wired a alcatuit topul celor mai populare 10 teorii ale conspiratiei, acele ipoteze fantastice pe care multi le cred fara sa cerceteze prea mult.

1. Primul pas al omului pe Luna este un montaj televizat al NASA. Iar versiunile sunt infinite. Precum cea ca scriitorul de literatura fantastica, Arthur C. Clarke a fost scenarist al montajului, sau ca realizatorul Stanley Kubrick ar fi regizat povestea aselenizarii, filmata intr-un studiou din Londra. O opera a falsului ar fi si documentarul Operatiunea Luna, care a beneficiat de complicitatea unor politicieni precum Vernon Walters, Henry Kissinger, Alexander Haig, si insasi vaduva lui Kubrick. Dar opiniile s-au mai schimbat cu trecerea timpului. Astfel, in 1970, a treia parte dintre cei chestionati mai credeau ca pasirea omului pe Luna este un trucaj, iar in prezent procentul s-a redus la 6 la suta.

2. Guvernul SUA se afla in spatele atentatelor din 11 septembrie 2001. Documentarul 'Loose Change' filmat de trei tineri cu varste intre 22 si 26 de ani si cu supervizionari pe YouTube, a devenit punctul maxim de referinta al acestei conspiratii orchestrate de autoritatile americane, care au ordonat dinamitarea cu explozibil a Turnurilor Gemene. Dupa cum nici un avion nu s-ar fi prabusit peste cladirea Pentagonului. A fost vorba de rachete inamice.

3. Printesa Diana a fost asasinata. Cu variantele de rigoare: cea mai populara este ca serviciile secrete britanice (M16) au planuit asasinarea printesei pentru a impiedica o criza a monarhiei, avand in vedere ca Diana intentiona sa se casatoreasca cu Dodi Al Fayed, fiul magnatului egiptean proprietar al magazinelor de lux Harrod's. Pe pagina de web a lui AlFfayed exista un capitol intreg (In memory) care sustine aceasta teorie.

4. Evreii controleaza Wall Street si Hollywood. O lume aflata in mainile avare ale evreilor, este o teorie care dateaza din Evul Mediu si care a justificat atrocitatile naziste, cu actualizarile lor permanente. Ultima, este ca au planuit atacul asupra Turnurilor Gemene si o dovada in acest sens este faptul ca niciun evreu nu a murit in acel dezastru.

5. Scientologia domina Hollywood-ul. Lista celebritatilor care au imbratisat aceasta religie, cu actorul Tom Cruise in frunte, a facut ca aceasta teorie sa fie la moda.

6. Paul McCartney este mort. Solistul trupei Beatles ar fi murit in 1969 si a fost inlocuit cu o dublura. Una foarte buna in acest caz, avand in vedere costisitorul divort caruia i-a fost nevoit sa-i faca fata.

7. SIDA a fost creat de om. Virusul a fost creat in laboratoare in cadrul unui plan genocid menit sa duca la exterminarea populatiei homosexuale. Armata americana, CIA sau oamenii de stiinta rusi ar fi pus la punct fabricarea lui.

8. Puiul prajit este cauza sterilitatii populatiei de culoare. Este una din teoriile raciste ale Ku Kux Klanului care a devenit foarte populara.

9. O rasa de soparle extraterestre domina Terra. Inclusiv Iker Jimenez ziarist spaniol adept al supranaturalului da crezare acestei legende urbane in programele sale. Popularul serial de televiziune V din anii '80 a creat o legiune de adepti ai acestei teorii. Familia regala britanica, sau George W. Bush s-ar afla printre ele, desi este greu de crezut ca presedintele american ar putea inghiti soareci intregi, avand in vedere ca a fost pe punctul de a se sufoca cu un covrigel in timp ce privea la televizor.

10. Iluminatii domina lumea. Secta ocultista fondata de iezuitul germano-evreu Adam Weishaupt in secolul al XVIII-lea a vrut sa puna capat tuturor religiilor si tuturor guvernelor. Putin cate putin, iliminatii s-au infiltrat in toate parghile puterii, in guverne, in lojele masonice si au fost protagonisti ai marilor fapte istorice, precum independenta SUA, sau infiintarea comunismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Cele mai urâte orașe din România: "O imensă cloacă infectă și deprimantă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie"
Când vine vorba despre orașele României, discuțiile se învârt frecvent în jurul celor mai frumoase. Unele zone din țara noastră se fac remarcate prin obiceiurile localnicilor care nu sunt...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Teoria conspiratiei, #top , #ancheta